Telefonu Şarj Olurken Patlayan Bir Kişi Hayatını Kaybetti

95
13
10
9
3
Hindistan'da gerçekleşen olayda 22 yaşındaki bir adam, uykusu sırasında şarjdaki telefonunun patlaması nedeniyle hayatını kaybetti. Polisler, talihsiz gencin olay anında öldüğünü düşünüyorlar.

Akıllı telefonlar gündelik yaşamımızın bir parçası olmuş durumda. Webtekno ekibi olarak çoğu zaman sizlerle yeni teknolojileri paylaşıyor olsak da kimi zaman birilerinin hayatına mal olan olayları aktarmak durumunda kalabiliyoruz. Şimdi bahsedeceğimiz olay da bunlardan bir tanesi. Hindistan'ın Odisha şehrinde yaşanan olayda bir adam, hepimizin yaptığı gibi telefonunu şarja takarak uyudu. Şarj sırasında patlayan telefon, adamın hayatına mal oldu.

Akıllı telefonlar çoğu zaman hayatımızı kolaylaştıran teknolojik ürünler. Ancak bu cihazlar, kimi zaman büyük sorunlara yol açabiliyor. Çünkü akıllı telefonlarda "lityum iyon" bataryalar kullanılıyor ve bu bataryalar güvenlik açısından o kadar da iyi durumda değiller.

Lityum iyon bataryaların en büyük sorunu, kullanıma bağlı olarak yıpranmaları. Bu yıpranma, bir süre sonra iplik adı verilen yapılara dönüşüyor ve bu yapı, telefonun içerisinde ilerlemeye başlıyor. En sonunda koruyucu kılıfı delen yapı, bataryanın kısa devre yapıp patlamasına neden oluyor.

Akıllı telefonlar

Hindistan'da yaşanan olayda da yukarıdaki nedenden ötürü telefonun patladığı düşünülüyor. Çünkü 22 yaşındaki genç adam, herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle değil, telefonunun patlaması nedeniyle hayatını kaybetmiş durumda. Polis yetkililerinin ilk izlenimleri, talihsiz adamın patlamadan hemen sonra hayatını kaybettiği yönünde. 

Bu ve bunun gibi olaylar ilk kez yaşanmıyor ve ne yazık ki sonuncu da olmayacak. Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey ise batarya sağlığından emin olmak. Özellikle telefonunuz şarj sırasında çok ısınıyorsa, tehlike çanları çalmaya başlamış demektir. Bataryanızda yaşanabilecek şişme, bir süre sonra daha büyük sorunlara yol açabilmektedir.

95
13
10
9
3
Emoji İle Tepki Ver
95
13
10
9
3