Televizyonun Mucidinden Patentini Almak İsteyenlere Efsane Yanıt

0
0
0
0
0
Televizyonun Mucidinden Patentini Almak İsteyenlere Efsane Yanıt
Televizyonun mucidi John Logie Baird, televizyonu icat ettikten sonra patentine gelen ciddi miktardaki para teklifini reddetti.

Bugün hayatımızda önemli bir yer tutan icatların gelişerek günümüzdeki halini almasındaki en önemli neden belki de geçmiş dönemlerde icatlara para gözüyle bakılmadan, gerçekten topluma fayda sağlayacak bir icat üzerine mucitlerin çalışma yürütmesiydi.

Bunun en önemli simgelerinden biri olan İskoç mucit John Logie Baird, 1930’lu yıllarda teknoloji alanında en fazla ses getiren cihazlardan televizyonu icat etmiş ve televizyonun patentini almıştı.

Söylenenlere göre hızlı bir şekilde popüler olan ve zengin insanların evine giren televizyonun mucidi Baird, televizyonun patenti karşılığında yapılan 100.000 pound teklifi reddederek “Bu para sadece patenti değil, benim huzurumu da satın alır. Hiç değilse geceleri rahat uyumak istiyorum.” dedi.

Özellikle o dönem için çok büyük para olan 100.000 pound’ı reddeden Logie Baird’ın hala daha hayatımıza giren tek önemli icadı televizyon değil. Aynı zamanda John Logie Baird günümüzdeki bilgisayar farelerinin, açık hava yayınının hatta sanal gerçeklik teknolojisinin mucidi olduğu biliniyor.

Kaynak : https://seyler.eksisozluk.com/televizyonu-icat-eden-mucidin-patentini-parayla-almak-isteyenlere-verdigi-inanilmaz-cevap
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0