Temyiz Mahkemesi, Apple'a Karşı Açılan Davaların Devam Edebileceğine Karar Verdi

10
2
2
0
0
Apple'ın, App Store'daki uygulama satışlarından aldığı %30'luk komisyon davasında, tüketicilerin bu davaya devam edebileceği açıklandı.

Farklı bir temyiz mahkemesi, tüketicilerin Apple’ı, uygulama satışı konusunda pazarı tekelleştirmesine karşı açılan davaların açılabileceğine hükmetti. Yeni yargıç Brett Kavanaugh, Kaliforniya merkezli şirketin savunmasını reddetti.

Donald Trump tarafından atanan Kavanaugh, yaptığı konuşmada, Apple’ın her uygulama satışından perakendeci olarak %30 komisyon aldığını söyledi. Yargıç, konuşmasının devamında, davanın devam edebileceğini ifade etti.

Yine Trump tarafından seçilen Yargıç Neil Gorsuch ise tüketicilerin Apple’a karşı açtığı davada yüksek mahkemenin verdiği kararın, federal kanunlar tarafından onaylanmadığını dile getirdi.

Apple tarafı ise bunun geliştiriciler ile tüketiciler arasında bir durum olduğunu ve iPhone kullanıcılarının antitröst kanunları altında Apple’a karşı dava açamayacaklarını söyledi. Davanın sonunda Apple’ın uygulama geliştiricilerinden aldığı komisyon oranı düşebilir.

Kaynak : https://phys.org/news/2019-05-supreme-court-lawsuit-iphone-apps.html
10
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
2
2
0
0