Terminatör, Pentagon’un Ayırdığı 3 Milyar Dolar Bütçeyle Gerçek Oluyor!

2
0
0
0
0
Terminatör, Pentagon’un Ayırdığı 3 Milyar Dolar Bütçeyle Gerçek Oluyor!
Terminatör efsanesini gerçekleştirmek için yaklaşık 3 milyar dolarlık bir bütçe ayıran Pentagon, kendi kendine öldürebilen ilk silahlarını da geliştirerek test çalışmalarına başladı.

Başrolünde Arnold Schwarzenegger’in oynadığı 1984 yapımı Terminatör filmindeki yok edici robotlar, Pentagon tarafından gerçeğe dönüştürülmek üzere. Robot teknolojisini savunma sistemlerinde kullanmaya başlayan ABD, önce kendi kendine öldürebilen ilk drone testlerini yaptı. Bir kasabada yapılan deneyde hedeflerini üzerindeki kameralarla tespit eden drone, ellerinde AK47 olan 12 kişilik birliği hiçbir yardım almadan etkisiz hale getirdi.

500 milyar dolar bütçesi olan ve geçtiğimiz yıl yeni teknolojilere 18 milyar dolar bütçe ayıran Pentagon, bunun 3 milyar dolarını ise insan-makine savaş timlerine harcadı. Mekaniği hakkında çok fazla bir bilgimiz olmasa da gelecek yıllarda görüntü itibarı ile Terminatörlere benzeyen savaş araçlarını görmeye başlayacağız.

Çalışmalarını genelde ‘insansız savaş araçları’ projeleri üzerinde yoğunlaştıran ABD, neye saldırması gerektiğini bilen uçan savaşçı robotlar, küçük gemiler ve denizaltılar üretiyor. Bu deniz araçları, yine insan yardımı almadan binlerce kilometre yol kat edebiliyor.

Peki Terminatör film serisinde olduğu gibi kendi kararlarını alabilen robotlar, insanlık için bir tehlike oluşturabilir mi? Stephen Hawking, bizi bu konuda bas bas bağırarak uyarıyor olsa da teknoloji şirketlerinin ünlü bilim insanına pek kulak asmadıklarını görüyoruz.

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0