Terörist Kurşunlarından 'Cebindeki Şarj Cihazı’ Sayesinde Kurtulan Uzman Çavuş

1
0
0
0
0
Hakkari’de sözleşmeli Piyade Uzman Çavuş olan Tanju Kuşdemir, terörist kurşunlarından cebindeki harici şarj cihazı sayesinde kurtuldu.

Akıllı telefonların insanları asosyalleştirdiği ve günlerinin büyük bir kısmını kapladığı gerçeği bir kenarda dursun, aksesuarlarının dahi hayat kurtardığına dair haberlerle de karşılaşmıyor değiliz. Yakın zamanda başka bir uzman çavuşun ve özel harekatçının ceplerinde bulunan akıllı telefonlar sayesinde hayatta kaldıklarıyla ilgili haberler yayınlamıştık. Bu sefer de akıllı telefonları şarj eden harici şarj cihazı, bir uzman çavuşun hayatını kurtardı.

Bir hafta önce Şırnak’ın Şemdinli ilçesinde teröristlerle çatışmaya giren, kolundan ve vücudunun çeşitli bölgelerinden yaralanan 27 yaşındaki uzman çavuş, sıcak çatışma esnasında vurulduğunu sonradan fark ettiğini belirtti. Operasyonlara çıktığı günden bu yana cebinde sürekli harici şarj cihazını taşıdığını belirten Tanju Kuşdemir, bu cihaz sayesinde çatışmadan sağ kurtulduğunu belirterek şunları söyledi:

"Kurşun çaprazdan geldi. Önce koluma saplanıp sonra göğsüme isabet etti. O esnada ben sadece kolumda hafif bir acı hissettim. Merminin sıyırıp geçtiğini düşündüm. Beni hastaneye kaldırdıklarında tam göğsümde taşıdığım şarj cihazına baktım. Kolumdan geçen mermi tam göğsümdeki cihaza saplanmış. Üzerimdeki mühimmatı çıkardığımda da bir diğer kurşunun sağ tarafımda bulunan yedek şarjöre denk geldiğini gördüm."

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0