İddia: Tesla, Çalışanlarının Blind İsimli Sosyal Ağa Erişimini Kısıtladı

12
4
2
0
0
Ortaya atılan iddialara göre Tesla, personellerinin Blind uygulamasına erişimini engelledi.

Sızıntılar konusundaki hassaslığıyla bilinen Tesla’nın bu konudaki yaptırımları, şirkette çalışanların canını sıkacak sorunlara yol açıyor. İş hakkındaki şikâyetlerin anonim şekilde yazılabildiği bir platform olan Blind, Verdict’e verdiği röportajda Tesla’nın personellerinin siteye erişimini engellediğini duyurdu.

Çalışanların Blind’da onaylanması için şirket e-postalarıyla giriş yapmaları gerekiyor ancak doğrulama e-postaları kullanıcılara ulaşmıyor ve uygulamaya erişim şirket ağları üzerinden gizlenmiş durumda. Bu kısıtlamalar, şirketin dünyadaki diğer firmalarında da ortaya çıkıyor.

Blind, bu sorundan 4 Mayıs’ta haberdar olduklarını söylüyor ki bu tarih tam olarak Tesla güvenlik ekibinin, sızıntılara karşı gönderdiği uyarı e-postası tarihiyle çakışıyor. Şu an için Blind’a erişimi kesen tek firma Tesla ancak geçmişte Uber de Sarah Fowler’ın cinsel istismar paylaşımından sonra Blind’a erişimi engellemişti. Şirket, daha sonra bu engeli kaldırmıştı.

Otomobil üreticisinin Blind’a olan erişimi engellemesinin kendince haklı sebepleri de olabilir. Bir şirket çalışanı istemeden de olsa üretim aşamasıyla ilgili gizli bilgileri sızdırabilir. Tüm bu ihtimallere rağmen henüz bu tarz bir olayın şirket tarafından doğrulanmadığını da unutmamak gerekiyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/06/04/tesla-blocks-staff-access-to-blind/
12
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
4
2
0
0