Tesla'da Yapılan Oylama Sonucu Elon Musk, CEO’luk Görevine Devam Edecek

48
4
4
1
0
Geçtiğimiz günlerde Elon Musk ve kardeşi Kimbal Musk'ın yönetim kurulundan çıkarılması için verilen teklif sonrası yapılan oylamada, yönetim kurulu Elon Musk'a sadık kaldı.

Günlerdir teknoloji ve otomobil dünyasının gündemini meşgul eden bir durum yaşanıyor. Tesla şirketinin hissedarlarından Çinli Jing Zhao isimli yatırımcının önerisi sonrası Elon Musk ve kardeşinin Tesla'dan ayrılma ihtimali, gündeme bomba gibi düşmüştü.

Şirkette şu an için %20'ye yakın bir hissesi bulunan Musk hem yönetim kurulunun başkanı hem de şirketin CEO'luk görevini yürütüyor. Burada insanların rahatsız olduğu konu Musk'ın şirketi kötü yönetmesi değildi. Musk'ın CEO'yu denetleyecek olan görevi de kendisinin yürütmesiydi. Dolaylı yoldan Tesla'nın bir diktatörya ile yönetildiği fikrinden yola çıkan oylama talebi dün içerisinde gerçeğe döküldü. Yapılan oylamada Elon Musk'ın ayrılışı oy birliğiyle reddedildi.

Tesla, akıllara 1985 yılında Steve Jobs'ın Apple'dan kovulması olayını getiren bu vakadan dün itibarı ile kazasız belasız sıyrılmayı başardı. Önümüzdeki süreç için de bir nevi güvenoyu alan Musk, görevine artık daha rahat bir biçimde devam edecek.

48
4
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
48
4
4
1
0