Tesla’dan Kopya Çeken BMW, İlk OTA Güncellemesini Yayınladı

12
4
4
1
0
Tesla’nın OTA (over-the-air) güncelleme sisteminin bir benzerini yapan BMW, Operating System 7.0 sahibi yeni seri araçlara ilk güncellemeyi yaptı.

OTA, yani over-the-air, Tesla tarafından geliştirilen ve firmanın araçlarını bir adım öne çıkartan bir özellik. Bu özellik sayesinde araçların yazılımları, hiçbir yere gitmeye ihtiyaç duymadan, akıllı telefon uygulamaları gibi güncellenebiliyor. Bu özellik sayesinde firma araçlarına yeni özellikler ekleyebiliyor, hataları giderebiliyor, hatta performans ve menzil açısından artış sağlayabiliyor.

Diğer otomobil firmaları da kendileri için benzer geliştirmeler yapıyor. Bu firmalardan biri de BMW. Firmanın Operating System 7.0’a sahip araçları OTA güncellemeleri alabiliyor. Bu araçlarda Remote Software Upgrade özelliği bulunuyor. BMW, bu özelliğe sahip araçları için ilk akıllı kişisel asistan güncellemesini yayınladı.

Güncelleme ile birlikte çeşitli yeni özellikler BMW akıllı kişisel asistana eklenmiş oldu. Bu sistem sayesinde araç sahipleri, ‘Hey BMW’ diyerek sesli asistanı aktif hale getirebiliyorlar. OTA güncellemesi sayesinde sesli asistan artık sürüş yardımcı sistemlerini kontrol edebilecek.

BMW, gelecekte yapılacak güncellemelerin ConnectedDrive Store aracılığıyla indirilebileceğini ve sürücü tarafından etkinleştirilebileceğini söylüyor. Bu güncellemeler ücretsiz olacak. İlk güncelleme şu anda X5, yeni 3 serisi ve 8 serisi gibi araçlar için kullanılabilir durumda.

Kaynak : https://carbuzz.com/news/bmw-s-new-feature-is-proof-automakers-are-copying-tesla
12
4
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
4
4
1
0