Tesla, İlk Göz Ağrısı Roadster’ların Sahiplerine Özel Hizmet Verecek

23
5
3
2
2
Tesla’yı Tesla yapan ve elektrikli otomobiller söz konusu olduğunda bir kilometre taşı konumunda bulunan Tesla Roadster sahipleri, firmanın var olan satış sonrası hizmetlerinden ayrı bir servis hizmeti alacak.

Elon Musk, PayPal’dan kazandığı paraları iki büyük şirkete gömdü: Tesla ve SpaceX. Bu şirketlerden SpaceX’in misyonu uzay yolculuklarını ticarileştirmek ve en nihayetinde Mars’a yolculuk edebilmek. Tesla’nınki ise elektrikli otomobilleri şişirilmiş golf arabaları olmaktan çıkarıp insanların ciddiye alacağı, hızlı ve şık araçlara çevirmek. 

İlk Tesla modeli, 2008 yılında yollara çıkan Roadster idi. Lexus’tan ödünç alınan tasarım ve şasi, Tesla’nın birkaç yıl süren ürün geliştirme sürecinin ardından satışa çıktı. 2012 yılına kadar üç farklı nesil olarak üretilen Roadster’ların ilk çıktığında fiyatı 80 bin dolar iken, son üretilen modellerde fiyat 150 bini bulmuştu. Bu modelden toplamda 2,500 adet satıldı.

İlk müşterilerin yeri ayrı

tesla roadster

Tesla, yakın zamanda Roadster sahiplerine ayrı bir bakım ve servis hizmeti vereceğini açıkladı. Firma, elektrikli otomobiller daha henüz “bir şey” değilken müşterileri olan bu insanları haklı olarak ayrı bir yere koyuyor. 

Tesla’nın Otomotiv Başkanı Jerome Guillen, konuyla ilgili olarak çalışanlara bir elektronik posta gönderdi. Bu elektronik postada Roadster için verdikleri hizmeti geliştirmeleri gerektiğini de belirtti.

Orijinal Roadster 2012 yılında üretimden kalkmıştı. Bugün bu araçların büyük kısmı hala yollarda olsa da Tesla artık bu araçlar için yedek parça üretimi yapmıyor. Haliyle bugün bildiğimiz tüm Tesla modellerinin atası olan Roadster’ın sahipleri kendilerini biraz arka planda kalmış hissediyor.

Tesla, servis konusunu düşünüyor

tesla

Ülkemizde çok nadir olsa da özellikle ABD ve Avrupa, pek çok Tesla otomobile ev sahipliği yapıyor. Yollardaki Tesla markalı otomobiller aşağı yukarı her yıl ikiye katlanıyor. Yine de servis hizmetinin Tesla için bir kazanç kapısı olup olmayacağı belli değil. 

2019 yılında yapılan ikinci çeyrek yatırımcı toplantısında Elon Musk, “Açık ki her yıl filomuzu iki katına çıkarırken servisleri yönetmek oldukça zor” demişti. Öte yandan yeni araçların satışlarındaki düşüş, üreticileri servis hizmetini almaktan alıkoyuyor. 

Kaynak : https://www.businessinsider.com/tesla-first-car-roadster-history-revamping-owner-relationships-2019-12#the-original-roadster-hit-the-street-in-2008-after-several-years-to-development-by-an-upstart-silicon-valley-automaker-called-tesla-after-nikola-tesla-t
23
5
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
23
5
3
2
2