Tesla'dan Samimi Açıklama: Oh Be, Sonunda Kar Etmeye Başladık

2
0
0
0
0
Geçtiğimiz günlerde yapılan Tesla etkinliğinde şaşırtıcı sayılar açıklandı. Kar etmeye başladığını söyleyen şirket, yeni arabaların da yolda olduğunu belirtti.

Firma geçtiğimiz cuma günü, bir holding etkinliğinde açıklamalarda bulunmuştu. Tamamı otomatik bir sürüş deneyimi için donanım geliştirecek olan firmadan beklenti, sadece araçlarına güneş paneli ekleyeceği yönündeydi. Fakat her zamanki gibi sağ gösterip sol vuran Tesla, Model S’te %59 gibi büyük bir satış ivmesi yakalamış. 21.9 milyon dolar kar eden firma, bunu yalnızca yılın son çeyreğinde yaptı.


Yapılan açıklamaya göre Model S ve X talepleri geçen yıla göre %68 oranında arttı. Üretim ise geçen yıla göre %92, ikinci çeyrekten beri ise %37 oranında artış gösterdi. Üretim hedefi 50.000 araç olan şirket, bunu sadece 2016’nın ikinci yarısı için düşünüyor.


Yeni çıkacak Model 3’ün, 2017’nin sonuna doğru teslim edilmeye başlanacağını açıklayan firmada, işler daha da iyiye gidecek gibi. Bu arada, Model 3’ten sipariş vermek istiyorsanız 2018’den önce teslim alamazsınız, sizden önce sırada bekleyenler var.


Firma önümüzdeki cuma ise muhtemelen güneş paneli hakkında açıklamalarda bulunacak. Son etkinlikte Elon Musk, “Cuma günü açıklayacağımız şeyleri görmelisiniz” ifadesini kullandı.

Kaynak : https://www.engadget.com/2016/10/26/tesla-posts-first-profit-in-two-years/
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0