Tesla, Elektrik Tasarrufu İçin V2G Bataryaları Binalarda Kullanabilir

11
4
2
2
1
Tesla, otomobiller için geliştirdiği batarya teknolojilerini farklı sektörlerde de kullanmayı hedefliyor. Enerji sektöründe ses getiren Tesla'nın projeleri merakla bekleniyor.

Elektrikli araçlar için geliştirilen V2G teknolojisi ile Tesla bataryaları başka sektörlerde de kullanılabilir. Elon Musk tarafından yapılan açıklamada, Tesla bataryalarının kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına hitap edebileceğinden söz ediliyordu. Elektrikli ve sürücüsüz araç teknolojisi fikrine dahi yeni yeni adapte olmaya başlarken Tesla, geliştirdikleri bu teknolojiyi farklı sektörlerde kullanabileceğini düşünüyor. Enerji, insanlığın en çok ihtiyaç duyduğu ve sürekli olarak farklı yöntem arayışına girdiği bir güç.

Bu nedenle şirket, ürettiği bataryaların kullanıcıların her sektörde kullanabileceği bir teknoloji haline getirmeyi hedefliyor gibi duruyor. Elon Musk’a Twitter üzerinden, aynı anda iki aracı şarj edebilme özelliğinin olup olmayacağı ve bir aracın şarjı azaldığında ya da tamamen bittiğinde diğer araçtan şarj edilip edilmeyeceği konusundaki sorusuna verilen cevap daha önce aracı pil gücü olarak kullanabildikleri ve bunun tekrar değerlendirebilecekleri yönünde.

Şirket gerçekten de bu teknolojiyi 2008 yılında Roadster modelinde kullandı. Farklı sektörlerde de kullanılmasını beklediğimiz teknoloji, belki de 2020 yılında çıkacak yeni Roadster modelinde olabilir. Tesla ayrıca Powerwall adı ile tanıttığı evlerde enerji tasarrufu sağlayan projesini daha önce meraklılarla paylaştı. Nissan'ın da Leaf-To-Home adı ile geliştirdiği projede 6 kW kapasiteli bataryalar, konutlarda elektrik depolamak için kullanıldı ve 6 batarya sayesinde yılda 500 dolarlık tasarruf sağlandı. Bakalım Tesla bu konuda neler yapacak. 

Kaynak : https://www.teslarati.com/tesla-may-revisit-vehicle-to-grid-v2g-bi-directional-charging-solution/
11
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
11
4
2
2
1