Tesla, Haftada 5.000 Adet Model 3 Üretmenin Planlarını Yapıyor

13
2
0
0
0
Tasarımıyla hem şirin hem de agresif bir görüntüye sahip olan ve Tesla’nın en çok sattığı otomobil modelleri arasında gelen Model 3, şirketin üretim hedefini tek başına sırtlıyor.

Temmuz ayında haftada 5.000 adet Model 3 üretme hedefine odaklanan Tesla, bu konuda oldukça başarılı bir ilerleme grafiğine sahip. Güvenilir bir şekilde günde 500 adet araç üreten firmanın, üretim hattının bazı bölümlerinde günde neredeyse 700 adete kadar çıktığı açıklandı. Elon Musk’ın Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamaya göre ise şirket ilk performans odaklı çift motor modelini de bir araya getirmeyi başarmış.

Musk, üretim hattının birkaç bölümünün (boyahane ve hattın sonu gibi) radikal gelişmelere sahne olduğuna dikkat çekti. Tüm geliştirmelere rağmen halen muazzam bir şekilde üretim adetini arttırmaya yönelik aciliyet hissettiklerini belirten CEO, ekiplerinin birkaç gün içinde çalışmalarını 7 gün 24 saat şeklinde yapacaklarını duyurdu. Bu anlamda Tesla’nın gece gündüz üretim yaparak hedefini tutturma konusunda oldukça kararlı olduğunu görüyoruz.

Tüm bu gelişmelere rağmen Tesla’nın istediği üretim hedeflerine ulaşıp ulaşmayacağını söylemek elbette zor. Zaten şirketin bu konu hakkında uygulayabileceği çok fazla bir seçenek de bulunmuyor. Otomobil devinin 2017 yılının sonunda 5.000 adet Model 3 üretmesi zaten bekleniyordu ancak yaşanan altı aylık gecikme nedeniyle yatırımcılar hayal kırıklığına uğradı ve şirketin imajına da bir miktar zarar verdi. Her ne kadar Tesla bünyesinde iş kesintileri olsa da büyümek için üretim adetlerini artırmak şart görünüyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/06/16/tesla-is-now-making-3-500-model-3-cars-per-week/
13
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
2
0
0
0