Bir Ankete Göre Tesla Model 3 Kullanıcılarının %90'ı Otopilot'a Güveniyor

20
3
1
0
0
Tesla'nın en çok tartışılan özelliği olan Otopilot, öyle görünüyor ki sürücülerin güvenini büyük oranda kazanmış durumda. Bloomberg'in anketine göre Tesla Model 3 kullanıcılarının %90'ı sisteme güveniyor.

Tesla araçlarında bulunan Otopilot özelliği, her ne kadar eleştiriye maruz kalsa da görünen o ki kullanıcılar, bu sistem sayesinde kendilerini daha güvende hissediyorlar. Bloomberg’in yaptığı ve daha önce bazı sonuçlarını sizlerle paylaştığımız bir ankete göre 5.000 Tesla Model 3 kullanıcısının %90’ı, araçlarında bulunan Otopilot'a güveniyor.

Ankete katılan araç sahipleri, Tesla otomobillerde bulunan bu özelliğe 5 üzerinden 4,43 puan verdiler. Ayrıca katılımcıların %61’i, sistemin ne kadar güvenli olduğu konusunda "Oldukça memnun edici" yanıtını verdi. Katılımcıların %1’lik kısmı ise "Az miktarda" ya da "Hiç memnun edici değil" cevabını verdi.

Az sayıda kullanıcı, Otopilot'un sürüş deneyimini riske attığını düşünüyor:

tesla model 3 otopilot

Araçlarda bulunan Otopilot'un  şerit değiştirme ve çevre yollarında hareket etme gibi özellikleri ise daha düşük puan aldı. Bunun dışında ankete katılanların %28’lik kısmı, Tesla Otopilot'un  kendilerini tehlikeli bir durumdan kurtardığını söyledi ancak bunun tam tersine katılımcıların %13’ü Otopilot'un  kendilerini tehlikeli bir duruma soktuğunu aktardı.

Ankete katılan kişiler, Tesla’nın Smart Summon (Akıllı Çağrı) isimli, park hâlindeki aracı sürücüye ulaştıran sistemini de değerlendirdi. Ankete katılanların %70’i, bu özelliğin kullanışlı olduğunu, %75’i sistemin navigasyonunun iyi olduğunu ve %41’i özelliğin ortalama bir sürücü için yeterli olduğunu söyledi.

Peki herkes Tesla’nın sisteminden bu kadar memnun durumdayken neden hâlâ eleştiriler gelmeye devam ediyor? Tesla, Otopilot devredeyken sürücülerin ellerini direksiyonda tutmalarını ve yola odaklanmaları gerektiğini zaten söylüyor ancak sistemi eleştirenlerin bir kısmı, kontrol bir bilgisayarın elindeyken insan beyninin odaklı durumda kalamayacağını belirtiyor.

Tesla ise Otopilot ile sürüşleri daha güvenli hâle getirdikleri konusunda ısrar ediyor. Hatta bu konuda Tesla, ABD’de meydana gelen kazalara karışan tüm arabalardan daha az kaza oranına sahip olduğunu gösteren verileri de paylaşmıştı. Bloomberg’in yaptığı anket de Tesla’nın görüşlerini destekleyen bir kanıt olarak önümüze sürülmüş oldu.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/tesla-model-3-owners-say-autopilot-makes-them-safer-2019-11
20
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
3
1
0
0