Tesla Model 3, Enfes Manevra Yeteneğiyle Bir Kazayı Daha Önledi (Video)

49
5
4
0
0
Tesla Model 3, Enfes Manevra Yeteneğiyle Bir Kazayı Daha Önledi (Video)
Tesla Model 3, bir kez daha hayat kurtardı. Saatte 65 kilometre hızla seyreden Model 3, önündeki araçtan atik bir manevra yaparak kurtuldu. Model 3, yapmış olduğu manevra sayesinde, bir kazayı engellenmiş oldu.

Tesla tarafından üretilen üstün donanıma sahip otomobiller, adından söz ettirmeye devam ediyor. Tesla Model 3, bir kez daha kaçınılmaz bir kazayı önledi. Yaşanan o anları sosyal medya üzerinden paylaşan araç sahibi, olayın yaşandığı anı hatırlamadığını ancak son anda yapılan manevranın kendisine ait olmadığını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşanan olayda, Tesla Model 3 sahibi bir kişi saatte yaklaşık 65 kilometre hızla yoluna devam ediyordu. Arkadaki aracın çarpması üzerine Tesla Model 3, ani bir manevrayla öndeki araçla olası bir kazadan sıyrıldı. İşte yaşanan o anın görüntüleri:

Görülebileceği üzere Tesla'nın bu manevrası sayesinde kaçınılmaz bir kaza engellenmiş oldu. Buna benzer bir durumda yaklaşık 10 gün önce yeniden yaşanmış ve yaşanan olayı haberleştirmiştik. İşte o haber:

Yaşanan tüm bu olaylara rağmen Tesla, bazı kesimler tarafından hala ağır bir şekilde eleştiriliyor ancak resmi kayıtlar bu eleştirilerin pek de haklılık payının olmadığını gösteriyor. 2018 yılının ilk çeyreğiyle 2019'un ilk çeyreğine bakıldığında, trafikte bulunan Tesla otomobillerin sayısı yüzde 110 oranında artmış olmasını, bu duruma örnek olarak gösterebiliriz.

Kaynak : https://bgr.com/2019/05/06/tesla-autopilot-model-3-collision-avoidance-feature-prevents-accident/
49
5
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
49
5
4
0
0