Tesla Model 3'ün Gözcü Modu, Yine Bir Vandallığı Kaydetti (Video)

114
19
12
12
9
Tesla'nın araçları dört yanından da kaydeden Gözcü Modu, yine bir vandallığı kaydetti. Bir adamın, park halindeki Model 3'ün lastiklerini kestiği olayla ilgili polis soruşturması başlatıldı.

Otomobil sektöründe yıldızı iyiden iyiye parlayan Tesla, araçlarındaki teknolojik sistemlerle ön plana çıkmayı başarıyor. Tesla'nın araçlarındaki otonom sürüş zaten başlı başına bir devrim niteliğinde ancak şirketin diğer teknolojik donanımları da en az otonom sürüş sistemi kadar dikkat çekiyor. Tesla'nın araçlarında bulunan ve zaman zaman haberlerimize konu olan özelliklerinden bir tanesi de "Gözcü" olarak isimlendirilen bir mod.

Tesla'nın araçlarına yerleştirilen Gözcü modu, aracın dört tarafının da kamera ile kayıt edilmesini sağlıyor. Böylelikle Tesla sahipleri, araçlarını hem hırsızlık hem de olası sorunlara karşı ekstra bir güvenlik katmanıyla korumuş oluyorlar. Şimdi ise Tesla'nın bu güvenlik katmanı, bir kez daha bir vandallığın gün yüzüne çıkmasına yardımcı oldu.

Tesla

Yukarıdaki fotoğrafta görünen bu kişi, yol kenarına park edilmiş olan bir Tesla Model 3'ün lastiklerini bilinmeyen bir nedenden ötürü kesiyor. Ancak bu olayda dikkat çeken nokta, bu vandallığı yapan kişinin Tesla'nın Gözcü modundan haberdar olması. Çünkü bu vandal, aracın yanına yaklaştıktan sonra doğrudan Tesla'nın Gözcü modunda bulunan kameralara bakıyor ve o anlar saniye saniye kayıtlara yansıyor.

Az sonra kamera kayıtlarını da izleyeceğiniz bu olayın müştekisi, aracına durduk yere zarar veren vandalın görüntülerini YouTube üzerinden paylaştı. Araç sahibi, videonun açıklama kısmına yazdığı bölümde polis yetkililerine başvurduğunu, aracın yakın çevresinde aynı gece yaşanmış benzer olaylar olduğunun bilgisini aldığını ve bu vandalı görenlerin polise haber vermelerini istediğini söyledi.

Tesla

Yaşanan bu olayın benzerleri, geçtiğimiz dönemlerde de ortaya çıktı ve araçlara durduk yere zarar veren vandalların görüntüleri, internet ortamında açıkça ifşa edildi. Ancak bu tarz olaylar yaşanmaya devam ediyor ve önümüzdeki dönemlerde de sizlerle benzer haberleri paylaşacağız gibi görünüyor. Ancak bu olaylarla ilgili olarak konuşulması gereken esas konu, insanların neden araçlara durduk yere zarar verdiği. 

İşte Tesla Model 3'ün lastiklerini durduk yere kesen vandalın videosu

Kaynak : https://www.teslarati.com/tesla-vandal-poses-for-sentry-mode-before-aggressively-stabbing-model-3-tires/
114
19
12
12
9
Emoji İle Tepki Ver
114
19
12
12
9