Tesla Model 3 İncelemesi, WSJ'nin Ünlü Yazarına Twitter Hesabını Kapattırdı

11
4
1
1
0
Elon Musk’ın Tesla’ya yönelik “kötü” eleştiriler içeren haberlere ve içeriklere karşı savaş açması, şirketin medyatikliği dolayısıyla fazlasıyla konuşuldu. Son aylarda geciken Model 3 siparişlerinden dolayı krize giren firma, Wall Street Journal’in ünlü yazarı Dan Neil’dan destek aldı. Neil destek yazısına gelen tepkilerden sonra Twitter hesabını kapattı.

Tesla’nın krizleri ve geciken siparişleri, yeni nesil araçlarından daha çok haber olmaya devam ediyor. 2018’in başından bu yana devam eden üretim krizinden dolayı Model 3 siparişlerini geciktiren firma, iddialara göre pek çok müşterinin siparişi iptal etmesiyle sarsıldı. Bu durum Tesla’yı durduramadı ve geciken Model 3’lerin üst düzey versiyonu da üretilmeye başlandı. Hatta bu özel versiyonlardan birisi test sürüşleri için uzmanlara açıldı. 

Wall Street Journal’in dünyaca ünlü yazarı Dan Neil, üst düzey Model 3’ü test edip bir yazısında olumlu olarak değerlendirdi. Neil, halihazırda fazlasıyla tepki toplayan araca ve firmaya ilişkin olumlu değerlendirmeler yapınca, Twitter’daki takipçilerinin tepkisini kendi üzerine çekmiş oldu.

Çift motorlu yeni Model 3’ün Neil tarafından yapılan incelemesi çok kısaydı. Daha çok bir test sürüşü sonrasında kısa notlar halinde olan bu olumlu değerlendirmeler, sanki krizin etkilerini silmek için yapılmış gibiydi. Tesla’nın durumunu parlatmaya çalıştığına dair algı oluşturan Neil, şirketin bazı kusurlarına da işaret ederken değerlendirmesini objektif göstermeye çalıştı, ancak mesele aracın kalitesi değildi. Müşterilerin öfkelendikleri konu, halihazırda aylarca bekletilmelerine rağmen, sipariş verdikleri aracın üst versiyonunun üretilmesiydi. Böyle bir durum üzerine Tesla’ya kim olumlu yaklaşırsa ağzı zaten yanıyordu. Anlaşılan o ki Dan Neil, bu işin günahını da üzerine aldı. 

Medyanın Neil gibi önde gelen simaları, yazdıkları yazılar ve söyledikleriyle firmaların politikalarını doğallaştıran bir algı yaratmak konusunda ustalardır. Bunun gibi olaylar, genelde “Müşteri her zaman haklıdır” deyimini çözümlemek, müşterileri ikna ederek tepki dozunu düşürmek için kullanılır. Eğer terazinin öfke tarafı her zamankinden daha ağır basıyorsa, bu tarz eylemlerin gerçek amacı da ortaya çıkar. 

Twitter’daki takipçileri tarafından belki de haraket boyutuna varan eleştirilere maruz kalan Dan Neil, yöneltilen sorulara önce açıklıkla cevap vermeyi tercih etti. Sonrasında kendisinin de mesajları sertleşmeye başladı. Neil’in tek başına yazılanların hepsine cevap vermesi imkansızdı. Bu nedenle Twitter profilini kapatmak zorunda kaldı. 

Elon Musk’ın Tesla’nın kazalarına, krizlerine, otonom sürüş sistemleri sorunlarına veya hissedarlarına ilişkin kötü haberleri ortadan kaldırmak istediğini biliyoruz. Dan Neil, profilini kapattıktan sonra bir açıklama yapmadı. Bakalım süreç bundan sonra nasıl işleyecek.

Kaynak : https://jalopnik.com/wall-street-journals-dan-neil-deletes-twitter-after-tes-1827785899
11
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
4
1
1
0