Tesla'nın Otopilot Modu, Artık Sürücü Müdahalesi Olmadan Şerit Değiştirebilecek

20
2
0
0
0
Elektrikli ve otonom otomobil sektörlerinin lideri konumunda bulunan Tesla, devrim niteliğinde yeni bir özellik daha duyurdu.

Otomotiv sektöründeki yenilikçi tutumuyla bu alana yön veren Tesla, otopilot teknolojisine kafayı takmış durumda. Her geçen gün otomobillerini daha da geliştiren Tesla, hâlihazırda gayet iyi çalışan otopilot sistemine yeni bir özellik daha eklemeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıl otomobillerine eklediği 'Navigate to Autopilot' teknolojisiyle birlikte Tesla, kullanıcıya şerit değişiklikleri için faydalı önerilerde bulunuyordu. Bu teknolojinin üzerine koyan Tesla’nın ulaştığı son nokta ise otomobillerin kendi kendine şerit değiştirebilmesi.

Bu özelliği trafiğin yoğun olduğu yollarda otomobili hedefe daha kısa sürede ulaştırmak için geliştiren Tesla, otopilotun şerit değiştirmesini iptal etmek için de gerekli opsiyonları eklediğini belirtti. Bahsi geçen bu yeni sistemin birkaç farklı kullanım modu bulunuyor. İlk kullanım şeklinde kullanıcılar, tüm kontrolü herhangi bir temas olmadan otomobile bırakabiliyorlar. Bir diğer seçenekte ise kullanıcılar, şerit değişikliği gerçekleşmeden önce uyarılıyor ve istenirse müdahale edebiliyorlar.

Geliştirilmiş otopilot özelliğinin 2017 ve daha sonrasında üretilen modellerde aktif olacağını duyuran Tesla, sistemin 800.000 kilometre boyunca test edildiğini ve güvenli olduğunu da ekledi.

Kaynak : https://www.autoblog.com/2019/04/04/tesla-autopilot-changes-lanes-with-zero-driver-input/
20
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
2
0
0
0