Tesla’nın Otopilotu, Hastaneye Yetiştirdiği Sürücüsünün Hayatını Kurtardı!

0
0
0
0
0
Tesla’nın Otopilotu, Hastaneye Yetiştirdiği Sürücüsünün Hayatını Kurtardı!
Tesla’nın şimdiye kadar birçok kaza sebebi olduğu iddia edilen otopilotu bu sefer bir Amerikan vatandaşının hayatını kurtardı.

Tesla’nın şu anda en popüler aracı haline gelen uygun fiyatlı versiyonu Model X de Model S’e göre uygun fiyatına rağmen otopilot özelliğine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Hatta şöyle ki, şimdiye kadar birçok kazaya sebebiyet vermesiyle gündeme gelen ve çoğunda Tesla tarafından “sürücü hatası” olarak savunulan otopilot özelliği, bu sefer hayat kurtardı.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Missouri eyaletinde yaşayan bir adam, yolculuk sırasında geçirdiği pulmoner emboli adındaki hastalığı sebebiyle nefes alamamaya başlayınca sahip olduğu Model X’in otomatik pilotu onu doğruca hastaneye götürerek hayatını kurtardı.

Joshua Neally adındaki adam daha bir hafta önce aldığı ve elektrikli aracının heyecanını yaşarken otopilotu da denemek için ana yola çıktığında bu özelliği aktif etmiş. Bu sırada ciğerlerinde hayatında duyduğu en büyük acıyı hisseden Neally, direkt olarak eşini arayarak durumu haberdar etmiş ve en yakın acil servise gitmeye karar vermiş.

Doktorlara göre ise bu rahatsızlığının baş gösterdiği sırada direksiyonda olması hem kendisi hem de yoldaki diğer araçlar için büyük tehlike arz edecekken otopilot sayesinde hızlıca hastaneye yetişebilmesi de aynı zamanda Joshua’nın hayatının kurtulmasındaki en önemli etkenlerden biri olduğu vurgulanıyor.

Sonuç olarak hala bazı eksikleri ve geliştirilmesi gereken yerler olsa da Tesla’nın otopilot özelliği böylece mükemmel bir iş başarmış oluyor. Umarız bu tarz otopilot özellikleri ile alakalı böyle güzel haberleri daha fazla duyarız.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0