Tesla'nın Yeni Otomobilinde 10 Adet Roket Olacak!

52
9
4
3
3
Tesla Roadster'in SpaceX opsiyon paketinin 10 adet küçük itici rokete sahip olacağını söyleyen Elon Musk, yine herkese 'Bu adam neyin peşinde?' diye sordurttu.

Elon Musk için günümüzün en dikkat çekici ve şaşırtıcı iş adamı ifadesini kullansak abartmış olmayız sanırım. SpaceX şirketi ile uzay teknolojilerini geliştirmeye devam eden Musk, Tesla ile de elektrikli otomobillerin benzinli otomobillerin yerine sorunsuz bir şekilde geçebileceğini tüm dünyaya göstermek istiyor.

Tesla’nın piyasaya sürdüğü tüm elektrikli otomobiller, sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor. Fakat Tesla Roadster, gösterdiği üstün performans ile yalnızca elektrikli otomobillerin benzinli araçların yerini alabileceğini göstermekle kalmıyor, onlardan daha yüksek performans gösterebileceklerini de kanıtlıyor.

Tesla’nın çılgın CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz günlerde attığı bir tweet ile yine herkese ‘Yok artık!’ dedirtti. Tesla Roadster’ın SpaceX opsiyon paketi hakkında konuşan Musk, aracın 10 adet küçük itici rokete sahip olacağını ve bu roketlerin hızlanma, frenleme ve virajlar konusunda sürücülere yardımcı olacağını söyledi.

Musk’ın tweeti pek çok kişiyi heyecanlandırsa da gerçek mi yoksa bir şaka mı olduğu bilinmiyor. Eğer gerçekse akıllara farklı sorular gelecek. Roket itişli bir aracın sokaklarda dolaşması yasal olarak mümkün mü? Daha da önemlisi araç sahipleri bu roketlerin yakıtını kendi kendilerine temin edebilecekler mi? Konu ile ilgili daha fazla detay için beklemekten başla şansımız şu an için bulunmuyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/06/09/tesla-roadster-spacex-package/
52
9
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
52
9
4
3
3