Bir Sürücü, Otopilot Modundaki Tesla'sında Uyurken Yakalandı (Video)

106
15
14
9
2
Son zamanlarda benzer görüntülerle oldukça sık gündeme gelmesiyle eleştiri oklarını üzerine çeken Tesla, yaptığı açıklamalarla sürücüleri uyarırken yine de onların direksiyon başında uyumasına engel olamıyor. İnternet ortamında yayılan bir videoda bir sürücü, otopilot modunda ilerleyen Tesla'sında uyurken görüntülendi.

Geçtiğimiz pazar günü Twitter’da, daha önce de üzerine tartışılan bir video ortaya çıktı. Videoda, Tesla Model S içinde yer alan biri yolcu diğeri sürücü olmak üzere iki kişinin de otopilot aktif iken kilometrelerce hızla giden araba içinde uyuduğu görüntülendi. Videoyu paylaşan Twitter kullanıcısı, bu görüntülerin ülkenin en büyük otobanlarından birinde çekildiğini belirtti.

'Uyursürerler' artıyor:

Daha önce de direksiyon başında uyuya kalan Tesla sürücülerinin görüntüleri yayınlanmış ve bu görüntüler halktan oldukça fazla tepki görmüştü. NBC Los Angeles’ın haberine göre Haziran ayı içerisinde otopilot aktifken direksiyon başında uyuyan ve oldukça hızlı giden bir şoför daha görüntülenmişti.

Aralık ayında ise Silikon Vadisi'nin yer aldığı Palo Alto’da alkollü araç sürme şüphesiyle takip edilen sürücünün, aslında otopilot açıkken uyuduğu ve saatte 110 km hızla yol alan aracın büyük uğraşlar sonucu durdurulduğu belirtilmişti.

Tesla'dan gelen açıklama:

tesla otopilot

Tesla’nın internet sitesinde yapılan açıklamalara göre mevcut otopilot özelliklerinin, aracı tam anlamıyla otonom hâle getirmediği ve sürücüyü uyanık tuttuğu açıklandı. Bütün bunlara rağmen direksiyon başında uyuyan Tesla sürücülerinin görüntülendiği oldukça fazla video bulunuyor. Hatta yayınlanan bazı görüntülerde direksiyona bir şişe su bağlanarak insan eli gibi algılatılması ve otopilotun bu şekilde kandırılması da yer alıyor.

Ulusal Trafik Güvenliği Komitesi'nin açıkladığı istatistiklere göre direksiyon başında uyumanın yılda 80.000’den fazla kazaya sebep olduğu görülüyor. Tesla’nın bu kontrol sisteminin kazaları engellemesi iyi bir haber olsa da bütün bunlara rağmen otopilotun sürücülerin yerini almak için değil, onlara yardım etmek için tasarlandığını unutmamak gerekiyor.

Kaynak : https://www.vice.com/en_us/article/a353eb/drivers-keep-falling-asleep-in-moving-teslas
106
15
14
9
2
Emoji İle Tepki Ver
106
15
14
9
2