Tesla Sürekli Zarar Açıklamasına Rağmen Model 3 Fiyatlarında İndirime Gitti

18
13
7
2
2
Tesla'nın zor bir yıl geçirdiği herkes tarafından biliniyor. Her ne kadar Elon Musk, şirketin geleceği için çok umutlu konuşsa da, işler her geçen gün sarpa sarıyormuş gibi duruyor.

Tesla için işlerin hiç iç açıcı olmadığını gösteren verilere göre şirket her dakika yaklaşık 7500 dolar zarar ediyor. Analistlere göre kar etmeye başlamazsa 2018 sonunda iflasını bile açıklayabilir.

Tesla'nın kar elde etmek için en büyük kozu, Model 3 arabaları. Ancak bu araçlarının üretimini hızlandırmak şirket için hayati öneme sahip. Son zamanlarda üretim konusunda hayli yavaş kalan Tesla, o noktada bir çözüm üretemeyince çareyi Model 3'lerin fiyatını düşürmekte buldu. 

Bu fiyat değişikliğinin ardından Model 3'lerde pek çok özelliğin "isteğe bağlı ekstralar" olarak sunulacağı da açıklandı.

Örneğin çift motor opsiyonunun ücreti 5000 dolardan, 4000 dolara çekildi. Böylece araçların fiyatı da 53 bin dolara çekilmiş oldu. Performans bakımından en üst düzeyde yer alan bir versiyonun fiyatıysa 78 bin dolardan 64 bin dolara indirildi.

Fiyat azaltımıyla birlikte gelen paketlerden biri olan "Performans Yükseltmeleri" paketiyle 5000 dolara maksimum hızı 145'ten 155'e çıkaraibliyor ve tekerlekleri Michelin Pilot Sport 4S olarak sipariş edebiliyorsunuz.

Ücretlendirmedeki bu değişimler halihazırda sipariş vermiş müşteriler için de geçerli olacak.

Bu fiyat düşürülmesi müşteriler için iyi haber anlamına geliyor, neticede seçenek sahibi olmak kötü bir durum değil. Ancak bu değişimin zamanı bir hayli ilginç, özellikle de Tesla'nın zaten finansal olarak zor bir durumda olduğu düşünülürse... Daha kompleks bir üretim süreci yaratmak ve fiyatları da indirmek, mantıklı değil gibi görünüyor; fakat doğuracağı sonuçları hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://bgr.com/2018/06/28/tesla-model-3-production-news/
18
13
7
2
2
Emoji İle Tepki Ver
18
13
7
2
2