Sürücüsüz Tesla, Otoparkta Ters Şeritte Giderken Görüntülendi (Video)

34
9
5
4
1
Eylül ayında Tesla, yeni Akıllı Çağırma özelliğini duyurmuştu. Böylece araç, yakınlarındaki sahibinin yanına kendi gidiyordu. Yeni görüntülere göre Akıllı Çağırma o kadar da akıllı değil.

Tesla otomobillere yeni eklenen bir özellik sayesinde bu otomobiller, 60 metre mesafe içerisindeki sahipleri tarafından uygulama aracılığıyla çağrılabiliyor. Akıllı Çağırma adı verilen bu özellik kullanıldığında Tesla otomobil, içinde sürücüsü olmadan hareket ediyor ve sürücünün konumuna gidiyor. 

Eylül ayında tanıtılan bu özellik, bazı tepkilere yol açmıştı. İnsanlar, özelliğin hem oldukça etkileyici hem de korkutucu olduğunu belirtmişti. Yeni özellik, bazı kişilerce kötü amaçlı kullanılıyor hatta kendini ezmeye çalışanlar bile olduğu söyleniyor.

Çok da akıllı olmayan Akıllı Çağırma özelliği:

tesla

CBC Reports’ta yayınlanan videoda, bir otoparkta kendi kendine hareket eden bir Tesla görülüyor. Yanlış olan ise aracın takip ettiği şerit. Görüntüler Britanya Kolumbiyası'nda çekildi. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tesla, insanların özelliği kötüye kullanmasının ve bu yüzden zarar görmelerinin kendi suçları olmadığını söyledi. Firmadan yapılan yazılı açıklamada, “Aracınızdan hâlâ siz sorumlusunuz. Aracınızı ve çevresini her zaman kontrol etmeniz gerekir zira görüş alanı, her zaman engelleri fark edemez” denildi. 

Yasal düzenlemeler yapılması gerekiyor:

tesla

Tesla'nın bu özelliğinden kanun koyucular da memnun değil. Britanya Kolumbiyası bölgesinin hükûmet destekli otomobil sigorta şirketi, yaptığı açıklamada bölgede sürücüsüz araç teknolojisinin kullanılmasına izin verilmediğini söyledi. 

Otonom ve sürücüsüz araçlar, şu anda federal yasalara uygun olarak Britanya Kolumbiyası otobanlarına çıkış iznine sahip değil” denilen açıklamada, konunun tartışma yaratan bir durum oluşturduğuna dikkat çekildi. 

Aracın özelliğinin yanlış kullanıldığı ve Tesla otomobilin ters şeritte yolculuk ettiği görüntüler internette de paylaşıldı. Videoyu aşağıda izleyebilirsiniz. 

Sürücüsüz Tesla'nın ters şeritte gittiği video:

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/driverless-tesla-wrong-lane-smart-summon
34
9
5
4
1
Emoji İle Tepki Ver
34
9
5
4
1