Tesla ve Panasonic Güneş Paneli Üretiminde Ortaklığa Gidiyor

0
0
0
0
0
Hal-i hazırda Tesla modelleri için pil üretimini ortaklaşa yürüten iki firma, güneş panelleri üretiminde de ortaklık anlaşmasına vardılar.

Tesla ve Panasonic, güneş paneli üretimi konusunda ortaklığa gitmeye kararına gitti. Üretim, Tesla’nın  Buffalo’da kurduğu ve 2.6 milyar dolara mâl ettiği SolarCity isimli tesiste gerçekleşecek.

Her ne kadar Tesla ve Panasonic hal-i hazırda pil üretimi konusunda ortak olsalar da, güneş paneli üretme işini ilk defa birlikte yürütecekler. Panasonic firmasıyla bu konuda ortaklaşa çalışacak olmanın heyecan verici olduğunu belirten Tesla yetkilileri, bu sayede üretimdeki verimliliğin en yüksekte tutulacağını ve en iyi fiyata en iyi ürünü temin ediyor olacaklarını söylüyor.

Tesla’ya has enerji depolama birimleri Powerwall ve Powerpack ile sorunsuz çalışacak şekilde üretilmesi planlanan paneller, 28 Ekim tarihinde tanıtılacak. Firmanın, “dünyanın en verimli solar panelleri” olarak lanse ettiği ürün, standart güneş panellerine kıyasla %22 verim artışı sağlayacak ve bu da, şarj istasyonlarının çatısında sayıca daha az ama daha etkili panel kullanımı demek olacak.

Alternatif yakıt kaynaklarının otomotiv teknolojisinin geleceği anlamına geldiği herkesçe malum. Ancak Tesla, işi en baştan bu denli sıkı tutuyor, hatta varlığını bu temel üzerine oturtuyor oluşuyla, gelecek adına çok önemli ve sağlam adımlar atmakta. 
 

Kaynak : https://www.engadget.com/2016/10/17/tesla-panasonic-solar-city-powerwall/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0