Tesla, Yapay Zeka ve Otonom Sistemler Geliştiren DeepScale'i Satın Aldı

23
3
2
1
1
Elon Musk’ın sahibi olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Autopilot sistemini iyileştirmek ve robot taksi projesine yeni bir perspektif kazandırmak amacıyla, otonom araçlar için algısal sistem teknolojileri geliştiren Silikon Vadisi merkezli DeepScale şirketini satın aldı.

Son dönemde gösterdiği performansla düşüş trendinden kurtulan Tesla, çok önemli bir satın alma gerçekleştirdi. CNBC tarafından paylaşılan bilgilere göre ABD’li şirket, Silikon Vadisi’nin en değerli girişimlerinden biri olan DeepScale’i bünyesine kattı. İki şirket arasındaki anlaşmanın finansal detayları ise henüz açıklanmadı.

Elon Musk’ın şirketi, söz konusu satın alma ile otomatik pilot sistemini bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor. Tesla araçları otonom sürüş konusunda oldukça yetenekli olsa da, çoğu zaman insan müdahalesine gerek duyuyor. Buna rağmen Musk, Tesla araçlarındaki ileri seviye sürücü destek özelliklerini maksimize edene kadar geliştirmeye devam edeceklerini söylüyor. Nitekim şirketin DeepScale’i satın alması da, bu taahhüdün önemli bir parçasını oluşturuyor.

tesla

Tesla, 2020 yılına kadar tamamen özerk yapıda olan bir yolculuk paylaşım ağı oluşturacağını açıklamıştı. Özerk araçlar için algısal sistem teknolojileri geliştiren DeepScale, ABD’li şirketin bu amacına ulaşmasına yardım edecek.

Henüz dört yaşında bir girişim olan DeepScale, bugüne kadar aralarında Autotech VC, Bessemer, Greylock ve Trucks VC gibi şirketlerin de olduğu pek çok yatırımcıdan toplam 156 milyon dolarlık fon sağladı. 

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/10/01/tesla-acquires-computer-vision-startup-deepscale-in-push-towards-autonomy/
23
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
23
3
2
1
1