Test Aşamasını Başarıyla Geçen, Dünyanın En Tuhaf 3 Besin Projesi

53
12
6
5
5
Besin kaynakları ve plastik atıkların zararlarına gönül vermiş bilim insanları tarafından gerçekleştirilmiş 3 tuhaf ama başarılı proje.

İnsan nüfusu hızla arttıkça Dünya kaynaklarının bize yetersiz gelmeye başladığı bilinen bir gerçek. İçinde yaşadığımız dünyayı gerek hayati gerek lüks ihtiyaçlarımız sebebiyle hızla tüketiyoruz. Üstelik nüfus artışımız her geçen yıl biraz daha artıyor. Bu konuyu gündemine alan bilim insanları ve araştırmacılar ise en azından besin anlamında yeni kaynaklar bulmak ve insanın çevreye verdiği zararı mimimuma indirmek için var gücüyle çalışıyor. Bu yazımızda sizleri bu konuya dair geliştirilmiş projeler ile tanıştıracağız

Yenilebilir Su Şişeleri

Bildiğiniz üzere plastik şişeler doğanın en büyük düşmanlarından biri, bilerek ya da bilmeyerek yere attığımız bir su şişesi, müdahele edilmezse  400 yıl boyunca varlığını devam ettirebiliyor. Bu tür plastik atıkların çevreye verdiği zararın farkında olan Londralı Skipping Rock Labs, geliştirdikleri bir proje kapsamında yenilebilir baloncuklar ile insanların su ihtiyacını karşılamasını hedefliyor. Deniz yosunu özlerinden üretilen ve tercihe göre renklendirilebilen bu baloncuklar, tamamen insan bedeni tarafından sindirilebilir olarak üretiliyor. Şimdiden üretimi başarılı bir şekilde gerçekleştirilen bu doğa dostu baloncuklar ile yakın gelecekte tanışacağımıza kesin gözüyle bakabiliriz.

3 Boyutlu Yazıcılardan Çıkarılmış Canlı Besinler

Günümüzde inanması ve mantık sistemine bir hayli zor olsa da 3 boyuttlu yazıcılar ile yapılabilecek şeylerin neredeyse sınırı yok; bahsi geçen sınırlar her geçen gün biraz daha genişliyor. Son olarak Alman bir tasarımcı tarafından geliştirilen projede, yenilebilir toprak ve çeşitli tohumların birleşimi ile 3d yazıcılar birer aşçıya dönüşebilecek. Kullanılan topraklar ile hamur bazlı bir gıda elde eden tasarımcı, tohum karışımı formülü ile birkaç gün içerisinde kendi kendine büyüyen yeni lezzetleri 3d yazıcı ile hazırlamayı başardı. Oldukça ilginç olan bu projenin daha işlevsel bir şekilde karşımıza çıkması için daha fazla süre gerekiyor olsa da 3d yazıcıların yapabildikleri düşünüldüğünde hayal gücümüzü zorlayacak besin alışkanlıkları ile tanışmamız son derece olası 

Alg Maskesi

Boyutlarına oranla sağladıkları üstün besin değerleri ile bilim insanlarını şaşkına çeviren algler içinde barındırığı Omega - 3,6,9 yağ asitleri ve sütten 26 kat fazla bulunan kalsiyum oranı ile insanlığın gelecekteki kurtarıcısı olabilir. Bir gün içerisinde ağırlıklarının 4 katına ulaşabilen algleri bir besin kaynağı olarak gözüne kestiren iki mucit, geliştirdikleri özel bir maske ile insanların kendi nefesleri ile algler yetiştirmesine olanak sağlıyor. Eğer bu proje günün birinde hayata geçerse oldukça ilginç bir besin alışkanlığı kazanabilme ihtimalimiz bir hayli yüksek.

Kaynak : http://www.pazarlamasyon.com/teknoloji/cilgin-gidalar-gelecekte-ne-yiyecegiz/
53
12
6
5
5
Emoji İle Tepki Ver
53
12
6
5
5