The Fifth Element Filmindeki Zorg ZF-1 Blaster Silahın Gerçeğini Yaptılar

0
0
0
0
0
MythBusters’ın efsane ikilisinden biri olan Adam Savage, The Filth Element filminin içerisinde yer alan ZF-1 Blaster silahının gerçeğini yaptı .

TV sektörünün en eski ve oluştudukları program konsepti ile gönlümüzde eşi benzeri olmayan bir yer edinen MythBusters ekibinin bölümleri, ülkemizde de Discovery Channel üzerinden parasını verdiğimiz sürece izleyebiliyoruz. Almanya’da ücretsiz olarak izleyen bir insan olarak program hakkında kısaca bilgi vermem gerekirse, ortaya çıkardıkları bir teori üzerine projeler tasarlayıp üreten akabinde bunların tehlikeli testlerini yaparak sonuca göre “Possible” veya “impossible” diyerek (mümküm / imkansız) hem bize bilgiler veren ekip, izlerken de bilim adına keyif almamızı sağlıyor. 



MythBusters ekibinin baş ikilisinden olan Adam Savage'ın uzun yıllardır üzerinde çalıştığı, bir proje nihayet başarılı “Possible” yani olumlu sonuç alabildi. The Fifth Element filminin hayranı olan Adam, film içerisinde yer alan ZF-1 Blaster silahına hayran kalmış ve 10 yıl boyunca aynısının gerçek hayatta tam fonksiyonel çalışabilenini yapmayı başarmış. Videoda da izleyeceğiniz üzere Savage, çizim aşamalarından hemen sonra yaptığı 2 adet maketi gösterip ardından da tamamlanmış gerçek ZF-1 Blaster’i bizlere gösteriyor. Aynı zamanda Star Trek voyager gemisinde yer alan roketi de silaha ekleyen Adam, 10 yıllık sürenin acısını deneme alanlarında ateş ederek çıkartıyor. 

Hemen aşağıda bulunan video üzerinden ZF-1 Blaster silahının tanıtımını izleyebilirsiniz.

Kaynak : http://io9.gizmodo.com/adam-savage-built-a-perfect-replica-of-the-fifth-elemen-1788246173
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0