Netflix, 3,5 Saatlik The Irishman Filmine Gelen Yorumlara Cevap Verdi

48
5
4
4
3
The Irishman filmi sıkıcı olması, uzun olması gibi konularda birçok tartışmaya sebep oldu. Bu tartışmaların en günceli ise en iyi tecrübe filmin nasıl izlenmesi gerektiği üzerine oldu. Netflix bu konuda atılan komik bir tweeti komik bir şekilde cevapladı.

Son zamanlarda en çok konuşulan Netflix yapımlarından biri şüphesiz The Irishman oldu. Kullanıcıların büyük bir kısmı filmi sıkıcı olduğu nedeniyle beğenmedi. Bu hafta sonu içerisinde Netflix, Twitter'da filmin nasıl izlenmesi gerektiği tartışmalarıyla dalga geçen bir kullanıcıya cevap verdi. 

Yönetmenin açıklaması Twitter'da büyük bir münazara ortamı oluşturdu

the irishman

Filmin yönetmeni Martin Scorsese'nin filmi en iyi şekilde tecrübelemenin yolunu açıklamasından sonra bir kullanıcı, filmi telefondan izlemekten çekindiği üzerine bir şaka yaptı. Bu açıklama bir anda The Irishman'in nasıl izlenmesi gerektiğini tartışan büyük bir kitle oluşturdu. Önerilerin arasında filmi küçük bölümlere bölüp bir 'mini dizi' halinde izlemeyi sağlayan bir rehber bile vardı. 

Netflix

Filmin nasıl izlenmesi gerektiğine dair şaka amacıyla yazılmış tweete Netflix'ten gelen cevap gecikmedi. Netflix, tweetinde "Dört saatlik otobüs yolculuğu boyunca tartışmada The Irishman'in telefondan izlenebileceğini savundum ama bunu yaparsam Scorsese sihirli bir şekilde belirip beni dövecekmiş gibi geliyor" ifadelerinde bulunan kullanıcıya büyük bir hazırcevaplılıkla "Kesinlikle sihirli bir şekilde belirecek ama seni dövmek yerine, film boyunca karşında oturup parıldayan gözlerle sana şunları diyecek; Sorun değil evlat, format ve sunum önemlidir ama sanatsal deneyimin sanatı nasıl alıyorsan al geçerlidir" cevabını verdi.

Scorsese'nin açıklaması

martin scorsese

Komik olsa da aslında bu cevap Scorsese'nin yaptığı açıklamaya tam olarak uygun değil. Çünkü yönetmen, bu konuda çok katı olmamakla birlikte filmin; daha önceki çalışmalarının nasıl izlendiğine daha yakın bir şekilde izlenmesini istediğini belirtti.

Bir röportajda filminin telefondan izlenmesi hakkındaki fikri sorulan Scorsese, "Şunu söyleyebilirim ki bu 20 tuhaf yıl içerisinde hem televizyon hem de sinema için filmler yaptım ama asla telefon için değil. Nasıl yapılır bilmiyorum. Keşke bilsem ama anlayamıyorum" şeklinde yanıt verdi. Filmlerin artık telefondan izlenmek için yapılacağını kabullenen yönetmen açıklamalarına şu sözlerle devam etti: "Tavsiyem şudur ki eğer yapımlarımdan birini izlemek isterseniz, lütfen telefondan izlemeyin. Belki büyük bir tablet olabilir."

"Sanırım filmin nasıl izlenmesi gerektiğine dair bütün gerekenleri söyledim. Ben sinemaya gidip filmi baştan sona büyük bir ekranda izlemenizi isterim. Biliyorum süre uzun, tuvalete gitmeniz falan gerekecek. Ama bunun dışında, örneğin evde bir gecenizi buna adayıp telefona cevap vermeden ya da sürekli kalkmadan izleyebilecekseniz, bu da uygun olabilir."

Kaynak : https://comicbook.com/irl/2019/12/01/netflix-irishman-martin-scorsese-boring-responds-fans-calling/
48
5
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
48
5
4
4
3