The Sims 5 Hakkında Bildiğimiz 5 Şey (ve 5 Olası Özellik)

102
18
11
6
6
Artık The Sims 4’te son ek paketleri kurmanın, son indirilebilir içerikleri almanın zamanı geldi. The Sims 5 ufukta görülmeye başlandı. Oyun hakkındaki bilgileri derledik.

Maxis, neredeyse sıradanlıktan ölen bir dünyada sıradan bir karakteri oynadığınız, gerçek hayattan çok da farklı olmayan bir oyunu piyasaya sürdüğünde tarih 31 Ocak 2000'i gösteriyordu ve oyunun kutusunda The Sims yazıyordu. Birinin neden normal bir vatandaşı oynamak isteyebileceği konusunda yöneticileri ikna edene kadar oldukça zorlanan yapımcılar, oyunun büyük bir başarıya ulaşmasının ardından rahat bir nefes aldı. Sonsuzdan 5 tane falan daha fazla ek paketi çıkan The Sims’in yerini daha sonra The Sims 2 aldı. Seri en son 4. oyuna kadar geldi ve araya bir de The Sims: Medieval sıkıştırmayı başardılar. 

Şimdi ufukta serinin 5.oyunu olan The Sims 5 gözüküyor. Oyunda olacağını bildiğimiz 5 farklı şey bulunuyor. Ayrıca bazı özelliklerin de olacağı kesin değil ama olmamalarını kimse beklemiyor. 

Kesin: Önce The Sims 4 bitecek

sims 4 karakterler

EA, daha önceki oyunlarda da gördüğümüz üzere oyun için planlanan tüm içerikleri çıkartıp, oyunun final versiyonunu oyunculara sunmadan yeni oyuna geçmeyecek.

Muhtemel: Temel oyun daha iyi olacak

sims 4

The Sims 4 ilk çıktığında oyuncular oyunu epey tefe koymuştu. Dünya çok kısıtlı gözüküyordu. Bu durumu The Sims 5’te muhtemelen yaşamayacağız.

Kesin: Öncelik The Sims 4’te

sims 4

EA çalışanları şu anda The Sims 5 üzerinde çalışıyor olsa  da olmasa da öncelik The Sims 4’te. Zira oyun büyük ticari başarı yakaladı. EA’nin amacı ilk önce elindeki oyunu mükemmel hale getirmek. 

Muhtemel: Oyun içi satın alımlar artacak

sims 4

EA ve oyun içi satın alma. Ayrılmaz ikili. Her şey iyice ufak parçalara ayrılacak ve ayrı ayrı ücretlendirilecektir. Artık vampir ya da deniz kızı gibi karakterleri muhtemelen satın alacağız. 

Kesin: The Sims 5’in kaderi The Sims 4’e bağlı

sims 4

The Sims 4, bir sonraki projeyi gerçekleştirmek için gereken kaynağı yaratmazsa EA de kendi kaynaklarını bu oyuna ayırmaz. Yani The Sims 4 başarılı olmazsa The Sims 5 gelmeyecek.

Muhtemel: Açık dünya

sims 4 harita

The Sims 4’ün en büyük eksiklerinden biri açık dünya olmaması olmuştu. Daha düşük özellikli bilgisayarlar açık dünya oyunda zorlansa da oyuncular genel olarak The sims 3’teki özgürlüklerini geri istiyor. EA, bu kadar zamanda oyun motorunu uygun şekilde geliştirecektir.

Kesin: Son ek paketler çıkıyor

sims 4 büyücüler

The Sims tarihi boyunca ‘normal dünya’ sona erdiğinde işin içine büyü ve çeşitli farklı konular dahil olmuştur. Şimdi de The Sims 4 evreni büyüyle sihirle dolmaya başladı. Son paketler piyasaya çıkıyor. Üniversite ek paketinin ardından oyunun genişleyebileceği pek bir yer de kalmamış olacak.

Muhtemelen: Grafik değişimi

sims 4 grup karakter

Her Sims oyununda grafikler daha da gelişir ve yenilenir. Bu oyunda da yeni, daha gelişmiş grafikler karşımıza çıkacaktır. Böylece oyunun görünüşü de değişecek ve oyunlar arasındaki fark belli olacak. 

Haliyle oyunun grafik yükü de artacak. Donanımların ve konsolların değişiminin ardından The Sims 5 de ona göre bir içerikle çıkacaktır.

 Kesin: The Sims 5 için daha bekleyeceğiz

sims 4

Daha önceki oyunlarda oyunların çıkış tarihlerine ve oyunların final versiyonları ile bir sonraki temel oyun arası bekleme süresine baktığımızda The Sims 5 için önümüzde uzun bir bekleme süresi olduğunu söyleyebilriz. 

Muhtemelen: 20. yıl sürprizi

sims 4 kutlama

Gelecek yıl The Sims serisinin 20. yılı. EA’in, serinin 20. yılını yeni oyun duyurusu ve bazı hediyelerle kutlaması mümkün gözüküyor. Böyle önemli bir olayı boş geçmek ve büyük bir haber patlatmamak pek de EA’in tarzı değil.

Kaynak : https://gamerant.com/sims-5-things-already-know-likely-possibilities-video-game-franchise/
102
18
11
6
6
Emoji İle Tepki Ver
102
18
11
6
6