The Weather Channel’dan ‘Dünya Soğuyor’ Diyen Haber Sitesine Sert Yanıt: “Küresel Isınma Gerçek, Yalan Haber Yapmayın!”

1
0
0
0
0
Dünya genelinde ve özellikle Amerika’da hava durumu noktasında popüler olan The Weather Channel, kendi videolarını kullanarak dünyanın soğuduğunu iddia eden Breitbart adlı haber sitesine sert yanıt verdi.

Küresel Isınma dediğimiz olay tüm gerçekliğiyle karşımızda iken son dönemlerde her ne kadar bunu önlemek amacıyla çalışmalar yapılıyor olsa da aslında geç kalınmış bir durum. Her geçen sene yazları rekor sıcaklıklar gözlemlenirken aynı zamanda kış ayları da geçen yıllara göre daha ılıman geçiyor.

Aralık ayına girdiğimiz bu dönemde buz gibi bir hava beklenirken Türkiye’nin batısında ortalamanın üzerinde sıcaklıklar gözlemlenirken iç ve doğu kesimlerde ise hava soğumasına rağmen daha önceki kış dönemlerine geçişe göre daha az bir soğuk bulunuyor. Bundan yıllar önce “Bilmem kaç yıla kadar hava sıcaklıkları ciddi derecede artacak” şeklinde uyarı yapan uzmanlar, artık bu sıcaklık artışının neredeyse yılda 1 derece olacak şekilde arttığının farkında. Bu da gerek buzulların erimesi, gerekse küresel sıcaklık dengesinin bozulmasına yol açıyor.

Ancak her ne kadar bu gerçeği tüm dünya biliyor olsa da bazı haber siteleri -büyük ihtimalle küresel ısınmaya yol açan şirketlerin baskısı ile- bu haberleri yalanlayan, hatta “Ne ısınması kardeşim, dünya daha da  soğuyor!” şeklinde oldukça saçma argümanlar sunabiliyor. Bu noktada geçtiğimiz günlerde buradan görebileceğiniz haberi ile dünyanın ortalama sıcaklığının neredeyse 1 derece düştüğünü ve çetin bir kışın beklediğini vurgulayan Breitbart adlı haber sitesi, dünyanın en popüler hava durumu kanalı olan The Weather Channel’dan video ve görsel kullanarak küresel ısınmayı dolaylı yoldan yalanladı.

Ardından The Weather Channel ise topladığı verilerle dünyanın beklentilerin üzerinde bir hızda ısındığını, geçen yıllara göre git gide rekor sıcaklıkların gözlemlendiğini ve özellikle buzulların erimesine değinerek “Böyle saçma ve uzmanlara sorulmadan içerik üretecekseniz bizim içeriklerimizi kullanmayın!” diyerek sert bir dille eleştirdi.

Sonuç olarak küresel ısınma ciddi manada gerçek ve dünyadaki en büyük tehtit olarak dikkat çekiyor. Eğer bu hızla giderse de en iyi ihtimalle torunlarımıza doğal dengesi bozulmuş, oldukça sıcak ve git gide yaşanamaz bir dünya bırakacağız..

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0