THY Genel Müdürü: Boeing 737 MAX'lere Çoluk Çocuğumla Rahat Rahat Binerim

72
16
8
4
3
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, gündemi meşgul eden Boeing 737 Max konusuyla alakalı açıklamalarda bulundu.

Boeing'in başı, yeni nesil 737 MAX tipi uçaklarla bir hayli dertte. Geçtiğimiz ekim ayında Endonezya'da Boeing 737 MAX tipi uçağın düşmesinden sonrasında da şirket, sicilini temizleyememişti. Bu üzücü kazanın ardından aynı uçağın Etiyopya'da da düşmesi uçağın sorunları olduğunu ortaya çıkarmıştı. Boeing firması bu modellerle yüzde 20 yakıt tasarrufu sağlamaya çalışıyordu. Üretilen yeni nesil motorlar ve yenilenen kanat tasarımları, testlerde başarı sağlamış olsa bile uçağın yazılımsal sorunlar yüzünden düştüğü biliniyor. Ancak bazı söylentiler, düşen uçaklarda güvenlik sisteminin olmadığı yönünde. Üretimi azaltılan, firmaların ise uçuşlarını durdurduğu Boeing 737 MAX tipi uçaklarla alakalı THY Genel Müdürü açıklamalarda bulundu.

Bilal Ekşi açıklamalarında uçaklarda yazılım sorunu olduğunu özellikle belirtirken, Amerika Sivil Havacılık Örgütü'nün (FAA) konuyla ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi. Amerika Sivil Havacılık Örgütü'nün bir daha hata yapma şansı olmadığını belirten Ekşi; "FAA, bugün MAX'leri sertifiye ettiğinde ben yüzde 110 eminim ki ben bunu sadece THY Genel Müdürü olarak söylemiyorum, bir baba olarak söylüyorum ben çoluk çocuğum ile MAX'lere çok rahat binerim."  dedi.

Bilindiği üzere Türk Hava Yolları, 12 tane Boeing 737 MAX uçağına sahip. 2019 yılı tarifelerinin hali hazırda bulunan 12 uçakla birlikte, sipariş edilen 12 uçağın daha hesaba katılarak planlandığını belirten Ekşi, hem maddi yönden zarar ettiklerini hem de seferlerde oluşan aksaklıkların arttığını dile getirdi. Konuyla ilgili olarak Boeing'e bilgi verildiğini belirten THY Genel Müdürü, uzun yıllara dayanan ticari ilişkilerinin bu olaylar sonucunda iyi niyet çerçevesi etrafında çözülmesi gerektiğini ve buna inandığını belirtti. 

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201904091038686055-thy-genel-muduru-eksi-boeing-max-aciklamasi/
72
16
8
4
3
Emoji İle Tepki Ver
72
16
8
4
3