Ticaret Bakanı Pekcan: Teknoloji Seraları Kuracağız

31
7
6
0
0
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, konuk olduğu CNN TÜRK’te sunulan Hafta Sonu programında teknoloji seraları kurulacağını belirtti ve bunun yanında ABD, Irak ve İngiltere’yle ihracat çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda da bulundu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, CNN TÜRK’te Hakan Çelik’in sunuculuğunu yaptığı Hafta Sonu programında gündeme dair bazı açıklamalarda bulundu. Önemli açıklamalarda bulunan Pekcan, Alman otomobil markası Volkswagen’in fabrikasının nerede kurulacağının belli olduğunu ve teknoloji seraları kurulacağını da konuşmasının arasında belirtti.

Pekcan, “Teknoloji seraları yapmak istiyoruz. Yeri talep odaklı olacak. Biz çalışmalarımızı yaptık, taslak çalışmalarımızı... Bizim zaten çalışma grubumuzda melek yatırımcılar ve start-up'lar var. TEKNOFEST de bunlara dahil” açıklamasında bulundu. Bakan Pekcan teknoloji seralarının yanı sıra ticari ilişkiler hakkında da konuştu.

Öncelikli sektörler hazır giyim, tekstil, mobilya, otomobil ve doğal taş

Bakan Pekcan, program sırasında ABD ile ticari ilişkiler hakkında bazı detaylar verdi. Pekcan, “Öncelikli belirli sektörleri seçtik. ABD de kendi talebini iletiyor. Öncelikle tekstil, hazır giyim, mobilya, otomotiv ve doğal taş geliyor. Küçük küçük çok fazla şirket var. 2000 adet mobilyacı var, hepsiyle tek tek muhattap olamayız, bununla ilgili çalışma yapacağız. Uluslararası pazarlarda birbirimizin rakibi olmak yerine bir bütün olacağız. ABD ile ticaretimiz 20 milyar dolar. 8,3 milyar ihracat, onlarda 10 milyar dolar ihracat olarak gözüküyor. Bazı rakamlar farklı görünebiliyor” açıklamasını yaptı.

Pekcan, konu otomotiv ihracatına geldiğinde ise yedek parçada daha hızlı yol alabileceğimizi belirtti. Pekcan, “Hazır giyim, tekstil, mobilyaya nazaran otomotivde farklılık var. 100 milyon dolarlık yatırım gerekiyor. ABD pazarının beklentileri ise farklı. Yedek parça daha farklı bir konu ve daha hızlı yol alabiliriz” diyerek yedek parçaya yönelmenin daha etkili olacağını vurguladı.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/son-dakika-bakan-pekcandan-onemli-aciklamalar-41330659
31
7
6
0
0
Emoji İle Tepki Ver
31
7
6
0
0