TikTok'un 2019'un İlk 6 Ayında Kazandığı Dudak Uçuklatan Para Açıklandı

93
6
3
3
1
Son dönemlerin en popüler sosyal medya platformlarından TikTok'un 2019 yılının ilk 6 ayında elde ettiği kazanç belli oldu. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre TikTok, 2019 yılının ilk 6 aylık sürecinde 7 ila 8.4 milyar dolar arasında bir gelir elde etti.

Akıllı telefon ve internet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte hayatımıza pek çok sosyal medya platformu dahil oldu. Kimi platformlar beklenen etkiyi gösteremezken kimi platformlar ise beklenmedik bir şekilde popüler hale geldi. Bu sosyal medya platformlarından bir tanesi de TikTok.

Son birkaç yıldır hayatımızda olan TikTok uygulaması, her geçen gün biraz daha popüler bir hal alıyor. Kullanıcılar, bu platforma sürekli olarak çeşitli videolar yüklüyorlar ve kimi zaman yükledikleri bu videolar aracılığıyla internette viral oluyorlar. Şimdi ise Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'un sahibi olan şirketin kazancı açıklandı. Şirketin kazandığı para, dudak uçuklatacak cinsten.

TikTok

Açıklamalar, TikTok'un çatı şirketi olan ByteDance tarafından Reuters'e yapıldı. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre platform, sadece 2019 yılının ilk 6 aylık sürecinde şirkete 7 ila 8.4 milyar dolar arasında para kazandırdı. Hal böyle olunca da ByteDance, yıl sonuna kadar belirlemiş olduğu hedef olan 14 milyar dolarlık geliri, 16.8 milyar dolara yükseltti.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/teknoloji/tiktokun-sahibinin-kazanci-belli-oldu,5WLKV61LEEiIa5R3l0vF4A
93
6
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
93
6
3
3
1