TikTok, Gizlice Topladığı Kullanıcı Verilerini Çin Hükümeti ile Paylaşmakla Suçlanıyor

20
12
4
2
0
TikTok, ABD'li bir genç tarafından mahkemeye verildi. Davacı genç, TikTok'un kullanıcı verilerini gizlice topladığını ve bu bilgileri Çin hükümeti ile paylaştığını ile sürüyor. Taraflar, şu an için bir açıklama yapmadılar.

TikTok, son dönemlerin en çok konuşulan sosyal medya platformlarından bir tanesi. Kullanıcılar, çektikleri 15 saniyelik ilginç videoları bu platforma yüklüyorlar ve ortaya ciddi anlamda farklı işler çıkıyor. Hatta TikTok'ta yayınlanan videolar son dönemlerde Instagram ve Twitter gibi sosyal medya platformlarında hızla yayılıyor. Ayrıca platform, son dönemlerde çok ciddi bir çıkış yakaladı ve Instagram'ı tehdit ediyor.

Şimdi ise TikTok, ilginç bir suçlamayla karşı karşıya. Suçlamaların sahibi ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan bir genç. Bu gencin açmış olduğu davanın konusunu, TikTok'un kullanıcı verilerini gizlice toplaması ve Çin hükümetiyle paylaşması oluşturuyor. Ayrıca iddialara göre TikTok'un gizlilik politikaları da fazlasıyla belirsiz ve toplanan veriler, kullanıcıların reklam hedefleri haline getirilmesi konusunda da kullanılıyor.

TikTok

Misty Hong isimli bir üniversite öğrencisi açılan dava, bunlarla da sınırlı değil. Gencin iddialarına göre TikTok, çekilen bir video paylaşılmasa bile kayıt altına alıyor. Platformun özellikle de yakından çekilmiş videoları incelediğini iddia eden genç, bu videolarda biyometrik verilerin olduğunu ve TikTok'un bu verileri Çin hükümeti ile paylaştığını söylüyor.

Söz konusu suçlamalar, TikTok ve dolayısıyla da TikTok'un kurucusu olan "ByteDance"ın başını fazlasıyla ağrıtacak gibi görünüyor. Çünkü mahkemeye başvuran genç, verilerin toplandığı Çin'deki sunucuları da mahkemeye delil olarak sunmuş. Mahkemenin yapacağı incelemeler, TikTok'la ilgili nihai kararın verilmesini sağlayacak. 

TikTok

ABD gündeminin merkezine oturan bu dava, taraflara da sorulmuş durumda. TikTok ekibi ve ByteDance, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Sosyal medya platformuna dava açan Hong'un avukatı da şu an için konuşmayı reddetti. Görünen o ki TikTok, bir süre boyunca bu davayla ilgili olarak konuşulmaya devam edecek.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/tiktok-accused-of-secretly-gathering-user-data-and-sending-it-to-china/
20
12
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
20
12
4
2
0