Tim Cook, Apple’ın iPhone İçin Nasıl Yenilikçi Özellikler Bulduğunu Açıkladı

19
10
6
5
2
Apple’ın bazı ürünlerine (örneğin iPhone gibi) yenilikler getirmesi gerektiğini söyleyenler için CEO Tim Cook’un bir cevabı var.

Apple’ın yeni iPhone’lara nasıl yenilikçi özellikler eklediğini açıklamak isteyen CEO Tim Cook, şirketin son altı ayda 20 ila 25 yeni firmayı bünyesine kattığını açıkladı. Apple’ın yönetim ofisi her zaman küçük şirketleri satın almaya eğilimli olmuştu. Apple’ın bugüne kadar yaptığı en büyük harcamaysa 2014 yılındaki 3 milyar dolarlık Beats Audio olarak tarihe geçti.

2010 yılında Apple, o zamanlar App Store’da bir uygulama olarak yer alan Siri’yi satın almıştı. Ondan sonraki yıl iPhone 4s, Siri yüklenmiş şekilde gelmişti. 2012 yılında ise AuthenTec şirketinin 356 milyon dolara satın alınmasıyla birlikte, 2013 yılında iPhone 5S’lere Touch ID eklenmişti. 2015 yılında ise teknoloji devi, kamerasını geliştirmek adına İsrail menşeili LinX şirketini satın almıştı.

Liste böyle devam ediyor. Muhtemelen fikri anlamışsınızdır, Apple piyasadaki yenilikçi şirketleri bünyesine katarak yeni cihazlarına yeni özellikler katıyor. Tim Cook’un CNBC seyircisine dediğine göre Apple, öncelikli olarak yetenek ve fikri mülkiyet arayışında. Şirketin kasasındaki 225 milyar dolardan fazla bütçeyle birlikte Apple, satın alımlar için hazır durumda.

Bunun yanı sıra iPhone satışlarındaki düşüş, şirketi Apple’ın Hizmetler birimine odaklanmaya teşvik etti. Apple’ın öncelikli hedefleri Apple Music, Apple News+, Apple TV+ ve gelmekte olan Apple Arcade olacak. Bunu göz önünde bulundurarak bazı analistler, Apple’ın bu serveti Disney gibi büyük bir şirketi satın almak için kullanabileceğini söylüyor.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Cook-says-Apple-is-buying-a-different-company-every-two-to-three-weeks_id115831
19
10
6
5
2
Emoji İle Tepki Ver
19
10
6
5
2