TIME Dergisi, Dünyadaki Tüm Ülkelerin Bayraklarıyla İlgili Şaşırtıcı Bir Analiz Yayınladı

0
0
0
0
0
Dünyadaki tüm ülkelerin bayraklarını inceleyen TIME Dergisi, bu bayraklarda en çok hangi renklerin kullanıldığını ortaya çıkardı.

Ülkeler bayraklarının renklerini genellikle tarihlerindeki önemli bir gelişmeyi baz alarak belirlerler, Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrak rengini savaşlarda dökülen kanları temsil etmesi için kırmızıyı tercih etmesi gibi. TIME Dergisi, buradan yola çıkarak dünya genelindeki ülkelerin bayraklarında en çok kullandıkları renkleri incelemiş ve ortaya ilginç sonuçlar çıkmış.

Yapılan analizler sonucu dünya bayraklarının %31’inde kırmızı renk bulunuyor. Bu renge sahip ülkelerden bazıları Arnavutluk, Danimarka, Vietnam, Kanada ve Avusturya.

Mavi ise en çok kullanılan renkler arasında %21 ile 2. sırada yer alıyor. Küba, El Salvador, İzlanda, Avustralya, Kosova, bu renge sahip ülkelerden bazıları.

Saflığı, özgürlüğü ve birliği temsil ettiğine inanılan beyaz rengi ise dünya bayraklarının %18’inde bulunuyor; Uruguay, Çek Cumhuriyeti gibi.

Son olarak yeşil. Dünyayı, doğurganlığı ve Müslüman inancını temsil eden yeşil, dünya genelinde %15’lik bir orana sahip. Cezayir, Brezilya, Suudi Arabistan, Pakistan bu ülkelerden bazıları.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0