Tinder, Giriş Seviyesi Telefonlar İçin Tinder Lite Uygulamasını Çıkaracak

9
3
1
0
0
Çöpçatanlık uygulaması Tinder, son zamanlarda popüler hale gelen Lite uygulamalar kervanına katılıyor.

Tinder, gelişmekte olan pazarlarda bulunan kullanıcılar için popüler çöpçatanlık uygulamasının farklı bir sürümünü yayımlamaya hazırlanıyor. Şirketin söylediğine göre Tinder Lite adı verilen uygulama, amiral gemisi uygulamasının daha küçük ve hafif bir sürümü olacak. Lite kelimesi, günümüzde küçük boyutlu uygulamaları tanımlamada kullanılıyor. Burada hedef alınan şey ise bant genişliği, depolama alanı gibi sorunları çözmek.

Birçok büyük teknoloji firması, gelişmekte olan pazarlardaki kullanıcılar için uygulamalar çıkarıyor ki bu alanda son zamanlarda özellikle Hindistan göze çarpıyor. Nispeten daha küçük ve hafif uygulamalara örnek olarak Google’ın Go markalı uygulamalarını gösterebiliriz. (Google Go, Gmail Go, Files Go, YouTube Go, Google Maps Go ve Google Asistan Go) Google haricinde diğer popüler sosyal platformlar da lite markası altında uygulamalar çıkarıyor ki bunlara Facebook Lite, Instagram Lite, Messenger Lite, Twitter Lite, Uber Lite, Spotify Lite gibi uygulamalar örnek gösterilebilir.

Görünüşe göre Tinder’da uygulamasının Lite sürümüne ihtiyaç duyulduğuna inanıyor. Şirket, toplam kullanıcı sayısını açıklamasa da Tinder’ın sahibi olan Match Group, 2019’un birinci çeyrek raporunda, Tinder’ın birinci çeyrek içerisinde 4,7 milyon ücretli kullanıcıya sahip olduğunu söyledi. Bu sayı, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre 1,3 milyon kişi daha fazla. Bunlara ek olarak BBC, 2017 yılında Tinder’ın aylık aktif kullanıcı sayısının 57 milyon civarında olduğunu tahmin etmişti.

Match Group bu hafta, Tinder Lite ile ilgili planlarının duyurusunu yaptı. Şirket, Tinder Lite’ın yayımlanma tarihini kesin olarak paylaşmasa da Match Group CEO’su Mandy Ginsberg, uygulamanın yakında geleceğini ifade etti.

Ginsberg, Tinder Lite’dan bahsederken özellikle Güneydoğu Asya’yı vurguladı ve bu bölgede internete girme oranının son beş yıl içerisinde yaklaşık olarak %15 arttığını söyledi. Bu artış, şirketler için bu bölgeyi hedef Pazar haline getirebilir.

Mandy Ginsberg, yaptığı konuşmasında “Bu bölge, milyonlarca insanın yaşadığı, çok fazla gencin büyük şehirlere taşındığı, birçok yüksek yoğunluklu şehirler barındırıyor. Bunlar, uygulamamızı daha yükseklere taşımamız için gereken önemli faktörler. Yakında yayımlanacak olan Tinder Lite için oldukça heyecanlıyız. Oradaki müşterilerimizin ihtiyaçları için oldukça büyük bir adım. Tinder Lite, oldukça küçük bir uygulama olacak. Telefonunuzda daha az yer kaplayacak, Tinder’ı daha verimli hale getirecek ve hatta birçok uzak bölgede ve alanda kullanılacak.” dedi.

Tinder, kilit bölge olan Hindistan’da hali hazırda varlığını sürdürüyor. Ayrıca Match Group, Asya Pasifik ekibini yeniden yapılandırdı ve buradaki ekibine, Tinder da dahil olmak üzere çöpçatanlık uygulamalarını büyütme hedefi verdi.

Tinder Lite, diğer teknoloji şirketlerinin Lite sürümlü uygulamaları gibi olacaktır. Tinder uygulamasının ağır özelliklerini kaldıracak, kaydırma ve eşleşme üzerine olan çekirdek deneyime odaklanacak. Ancak şirket şu an için Lite sürümde hangi özelliklerin olacağını hangilerinin olmayacağını ise net olarak açıklamadı.

Ginsberg, bu bölgeden beklentileriyle ilgili olarak ise şöyle konuştu:

Bu bölgedeki devam eden yatırım ve büyümemizin bir sonucu olarak, APAC'ın şirketimizin toplam gelirinin dörtte birini 2023'e kadar kazanmasını bekliyoruz.”

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/05/10/tinder-is-preparing-to-launch-a-lightweight-version-of-its-dating-app-called-tinder-lite/
9
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
1
0
0