Togg, "Akıllı Şehirler" İçin Start-up'lara Destek Verecek!

13
9
1
0
0
Togg, ülkemizdeki bazı start-up'lar için destek verecek. Plug and Play kapsamında Türkiye için başlatılan "Akıllı Şehirler Programı"na kurucu üye olan şirket, küçük ekiplere hem atölye hem de mentörlük desteği verecek.

Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu (Togg), dikkat çeken iş birlikleri yapmayı sürdürüyor. Bu bağlamda; birkaç ay önce "Plug and Play" isimli bir programa dahil olan Togg, şimdi bu programın Türkiye ayağındaki yeni bir dalını daha duyurdu. Yapılan açıklamaya göre Togg, Türkiye'de "Akıllı Şehirler Programı" için kurucu üye oldu.

Yapılan resmi açıklamalara göre Togg, bundan sonraki süreçte akıllı enerji ve akıllı yaşam gibi alanlarda geliştirilip, Plug and Play programına dahil edilen projelere destek verecek. Seçilecek start-up'ların gerek atölye çalışmaları gerekse mentörlükleri, Togg tarafından yapılacak. Bazı girişimler, uluslararası ölçek büyütme programına bile dahil edilecek.  Bu sayede küçük ekipler, sırtlarını Togg'a yaslamış olacaklar.

"Bir otomobilden çok daha fazlasını sunmayı hedefliyoruz"

Togg

Bilişim Vadisi'nde gerçekleştirilen imza töreninde konuyla ilgili açıklamalar yapan Gürcan Karakaş, dikkat çeken ifadeler kullandı. Togg CEO'sunun açıklaması şu şekildeydi:

Mobilite ekosisteminin şekillenmesinde start-uplar kritik rol oynuyor çünkü günümüzde inovatif teknolojiler ne otomotiv sektöründe ne de kurumsal büyük şirketlerde bulunuyor. Bu inovasyonlar çoğunlukla küçük, çevik, yaratıcı girişimciler yani start up’lar tarafından geliştiriliyor. Teknoloji alanında da otomobiller birer akıllı yaşam alanları haline geliyor. Biz de ‘Togg Akıllı Yaşam’ adını verdiğimiz hizmetlerle bağlantılı bir otomobilden çok daha fazlasını sunmayı hedefliyoruz.

Özellikle ‘Akıllı Şehirler’ odağında akıllı enerji çözümleri, akıllı şehirlerde akıllı yaşam çözümleri ile yeni mobilite hizmetleri geliştiriyoruz. Tüm bu alanlarda start-up’larla yaptığımız iş birlikleriyle sürdürülebilir değer yaratıyoruz. Plug and Play iş birliğiyle ülkemizde ‘Akıllı Şehirler’ konusunda ekosisteme güçlü bir katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. ‘Akıllı Şehirler’ iş birliğimizin yanı sıra Plug and Play ile yürüttüğümüz Mobilite Hızlandırma Programı’nda da başvuruları açtık. Geleceğin mobilite ekosistemini birlikte şekillendirebileceğimiz girişimcileri aramızda görmeyi diliyoruz.

"Togg heyecan verici bir vizyona sahip"

togg ızgara

Plug and Play kurucusu Saeed Amidi de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Amidi şöyle konuştu:

Togg, bir mobilite ekosistemi oluşturarak, bir akıllı cihazdan çok daha fazlası olmak gibi heyecan verici bir vizyona sahip. Plug and Play olarak Togg ile başlattığımız bu iş birliğinin, bu vizyona giden yolda birçok başarı hikayesi yaratacağına inanıyoruz. Ayrıca Togg Teknoloji Kampüsü şimdiye kadar gördüğü en iyi kampüslerden biri. Bunun için Togg'u ve Türkiye'yi çok tebrik ederim.

Kaynak : https://tr.motor1.com/news/624428/togg-plug-and-play-ortakligi/
13
9
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
9
1
0
0