Tonla Özelliğin Geldiği iOS 13'ün Beta Sürümü Nasıl Kullanılır?

20
7
1
1
0
Apple'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu iOS 13'ün beta sürümü, geliştirici hesabı olan kullanıcılar için kullanılabiliyor. Bu rehberde bir geliştirici hesabının nasıl alınacağını ve iOS 13'ün nasıl kurulacağını sizler için derledik.

WWDC 2019 etkinliklerinin başlamasıyla birlikte Apple kullanıcıları, iOS 13 ile ilgili tüm detayları bizzat Apple'ın ağzından öğrenmiş oldular. Bu işletim sistemini alacak olan cihazlar ise iOS 13'ün kararlı sürümünü ancak birkaç ay sonra kullanabilecekler fakat aranızda beklemek istemeyenler olabilir. Hazırladığımız bu rehberde iOS 13 Beta sürümünü, uyumlu Apple cihazlarınıza nasıl yükleyebileceğinizi anlatıyoruz.

iOS 13 Beta Sürümünü Kullanma Rehberi

Apple, yazılımların kararlı sürümünü kullanıcılara sunmadan önce beta sürümlerin test edilmesi ve geri bildirimlerin alınması amacıyla kullanıcılarına imkan tanıyor. Bu imkanlar dahilinde kullanıcılar yeni yazılım sürümlerinde karşılaşacakları yenilikleri deneyimliyorlar ve olası sorunlar da Apple tarafından belirlenip sorunlar gideriliyor. Apple bunu iki şekilde yapıyor: Bunlardan bir tanesi geliştiriciler için kullanılabilir olan beta sürümler, diğeri de tüm Apple kullanıcıları tarafından kullanılabilecek olan beta sürümler.

iOS 13'ü kullanmak isterseniz şu an için sadece bir Apple geliştirici hesabınızın olması gerekiyor. Apple geliştirici hesapları olmayan kullanıcıların, iOS 13'ü deneyimlemek için bir süre daha beklemeleri gerekiyor. Gelin şimdi de Beta sürüme dahil olma işlemlerini adım adım inceleyelim.

1. Adım

Her şeyden önce iPhone'unuzun iOS 13 ile uyumlu olup olmadığından emin olmanız gerekiyor. Bu noktada genel olarak şöyle diyebiliriz. Eğer iPhone'unuz 6s ve üzerinde bir modelse, sizler de iOS 13 kullanabilirsiniz. Detaylı listeye ulaşmak isterseniz hemen aşağıda bulunan ilgili haber aracılığıyla telefonunuzun uygun olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

2. Adım

Apple şimdilik sadece geliştirici hesabı olan kullanıcılarının iOS 13'ü test etmesine müsaade ediyor. Kısacası iOS 13'ü deneyimlemek istiyorsanız, Apple'dan bir geliştirici hesabı açmanız şart. Bunun için ilk olarak şu bağlantıya ulaşmanız gerekiyor.

3. Adım

Yukarıda bulunan bağlantıda sizi şöyle bir ekran karşılayacak.

Ekranın sağ üst tarafında bulunan 'Enroll' butonuna tıklayarak Apple'ın geliştirici programına dahil olmak için ilk adımımızı atmış oluyoruz.

4. Adım

Enroll butonuna tıklandığı zaman gerekli olan bilgilendirmelerin yapıldığı bir ekran ve bu ekranın en altında da 'Start Your Enrollment' yazan mavi bir buton bulunuyor. Bu butona tıklayarak devam ediyoruz.

5. Adım

Bu adımda sizden Apple hesabınıza giriş yapmanız isteniyor. Bu noktada zaten sahip olduğunuz Apple hesabına giriş yapmanız gerekiyor. Giriş işlemini tamamladıktan sonra Apple hesabınızın kontrolü yapılıyor. Eğer geliştirici hesabınızın olmasına engel bir durum varsa uyarılıyorsunuz. Örneğin;

Görülebileceği üzere 2 faktörlü doğrulama kapalı olduğu için işlemlere devam edilemiyor. Karşınıza çıkan eksiklikleri giderdikten sonra işleme devam edebiliyoruz. Eksikleri giderdikten sonra sayfayı yenilemeniz yeterli oluyor. 

6. Adım

Bu adımda ise burada bulunan bağlantı aracılığıyla Apple'ın geliştirici ana sayfasına gitmemiz gerekiyor. Ana sayfada bulunan mobil platformlar bölümünden iOS'a ulaşmanız gerekiyor. iOS'a ulaştıktan sonra sizleri şöyle bir ekran karşılıyor.

7. Adım

Bu adımdan sonra, ekranın sağ tarafında bulunan 'Download' yazısına tıkladığınız zaman sizleri 'Xcode 11 beta'nın indirilebilir olduğu bir sayfa karşılıyor. Apple'ın program geliştirme programı olan Xcode'u macOS işletim sistemli bilgisayarınıza indirerek gerekli talimatları uygulamanız gerekiyor. Gerekli talimatları uygulayarak cihazınızı iOS 13'ün beta sürümüne dahil edebilirsiniz. 

iTunes Kullanarak Nasıl iOS 13 Betasına Katılabilirim?

Geliştirici hesabınız varsa ve Apple için uygulamalar geliştiriyorsanız, zaten gerekli olan işlemleri macOS üzerinden yapıyorsunuzdur. Ancak Apple geliştiricisi değilseniz ve yine de iOS 13 betasına dahil olmak istiyorsanız, bir süre daha beklemeniz gerekiyor. Apple tarafından yapılan açıklamalarda, iOS 13 betasının temmuz ayı içerisinde tüm kullanıcıların hizmetine sunulacağı belirtildi. Burada bulunan bağlantı aracılığıyla iOS 13'ün Public beta sürümünü takip edebilir, iOS 13 beta indirilebilir olduğu zaman iTunes aracılığıyla iOS 13 beta programına dahil olabilirsiniz.

  • Not: iOS 13 Public Beta kullanıma sunulduğu zaman yeni bir rehber hazırlanacaktır. Apple'dan geliştirici hesabı oluşturmak belirli ücretlendirmelere tabiidir. Bu yüzden beklenmedik bir faturayla karşılaşmamanız için bu konuda özenli olunması, karşılaşılan her şeyin onaylanmaması önemlidir.
20
7
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
20
7
1
1
0