Toprağın Altından Çıkan Mucizevi Bir Ev: Robo Hobbit

46
11
3
2
0
Öyle bir ev hayal edin ki; hem Yıldız Savaşları filmlerinden fırlamış gibi fütüristik hem de bir Hobbit evi kadar yeşil ve huzurlu görünüyor!

İşte karşınızda; Çek Cumhuriyeti'nden Robo-Hobbit Ev!

Azim İsteyen İnşa Süreci

Çek Cumhuriyeti'nde yaşayan 73 yaşındaki yapı ustası Bohumil Lhota, oturduğu bu eşsiz evi inşa etmek için yıllarını vermiş desek abartmış olmayız. Kendisi, 1981 senesinde aklında beliren Robo-Hobbit Ev fikrini yıllar sonra 2002'de hayata geçirmeye başlamış. Azimli yapı ustası Bohumil Lhota'nın yaşadığı bu ev muhteşem görünümünün yanı sıra birbirinden farklı fonksiyonlarıyla herkesi şaşırtmayı başarıyor.

Adı Üstünde Robo-Hobbit Ev!

Yer altından yükselip, yeniden alçalabilen ve yan taraflara dönebilen bu ev aslında tıpkı ismindeki gibi robotik ve yemyeşil! Robo-Hobbit evin dudak uçuklatan fonksiyonları sayesinde her daim güneş alması mümkün. Yerin altına inşa edilmiş olması da, daha soğuk havalardan faydalanılmasını sağlıyor.

Dört Bir Yanı Manzara!

Mimarisini görür görmez kendinizi Hobbitler diyarında hissettiğiniz bu sıra dışı evin fonksiyonları ise, Yıldız Savaşları filmlerini aratmıyor. Robo-Hobbit ev, Çek Cumhuriyeti'nin Prag'a yaklaşık 100 km uzaklıktaki Velke Hamry bölgesinde inşa edilmiş. Robo-Hobbit evin şalterine yapılan tek bir dokunuş onu periskop gibi yükseltebiliyor. Hatta bu olağanüstü evin sahibi Bohumil Lhota onun üst kısmını ekseni çevresinde kendi elleriyle döndürebiliyor.

Toprağın Altından Çıkan Mucizevi Bir Ev!

Anlayacağınız Robo-Hobbit ev daima güneşli olabilirken, istendiğinde ısıdan da korunuyor. En keyifli kısmıysa ev sahibinin dört bir yandaki manzarayı seyredebilmesi diyebiliriz. Yer değiştirmek zorunda kalmadan birbirinden farklı manzaraları görmenin keyfi sanıyoruz ki paha biçilemez... Düşünsenize bir; balkonunun manzarası sürekli değişen bir evi kim istemez ki!

Manzaralardan Sıkılırsa Bir de Havuzu Var!

Sıradan evler inşa etmekten sıkıldığında Robo-Hobbit ev için kolları sıvadığını söyleyen azimli ustamız Bohumil Lhota, bu dudak uçuklatan evinde birbirinden farklı manzaralarının yanı sıra bir de havuza sahip.

Azmin Zaferi!

Anlayacağınız azimli yapı ustası Bohumil Amca yıllar boyunca uğraşıp didinmiş ve ortaya muazzam bir eser çıkarmış. Yapmaktan sıkıldığı evler ona öylesine büyük bir hayal gücü ve kararlılık vermiş ki; toprağın altından göğe uzanan bir evi hayal etmekle kalmayıp, yıllarca çaba göstererek bu ev projesini hayata geçirmiş. Şimdi ise bu Hobbit evlerinden ilham alan teknolojik evinin keyfini çıkarıyor.

Bize de onun çalışkanlığını takdir edip, hayal gücüne imrenmek kalıyor! Öyle değil mi?

Kaynak : http://www.homecrux.com/seven-breathtaking-hobbit-homes-around-world/13406/
46
11
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
46
11
3
2
0