Tron Filminden Fırlamış Tork Canavarı Elektrikli Motosiklet: Verge TS

39
9
1
1
1
Finli elektrikli motosiklet firması Verge, hem menzili hem de çekiş gücüyle büyük dikkat çeken yeni bir model tanıttı. Verge TS adlı motosiklet görünüşüyle de dikkat çekti.

Daha önce RMK adıyla bilinen Finli elektrikli motosiklet firması Verge, EICMA 2019 etkinliğinde toplanan ziyaretçileri yeni elektrikli motosikleti Verge TS ile karşıladı. Bu motosiklet her anlamda büyük dikkat çekmeyi başardı. 

İsmi büyük tanıtımdan sadece birkaç saat önce açıklanan Verge TS, ismini aracın orijinal tasarımcısı olan Teemu Saukkio’dan alıyor. Daha önce RMK E2 adıyla bilinen model 80 kW (107 beygir) güç üreten, arka tekerinin ortası boş bir tasarıma sahip. 

1000 Nm torkla kalkış canavarı

verge ts

Tron filmindeki motosikletlere benzer görüntüdeki aracın motoru da arka teker jantına gizlenmiş durumda. Böylece tekerleğin orta kısmı boş kalabiliyor. Zero SR/F elektrikli motosiklete denk bir motor gücüne sahip olacağı düşünülen araç 1000 NM tork üretiyor. 

Motosikletin 0-100 km hızlanması hakkında bir açıklama yok ancak 1000 NM güç demek oldukça kısa bir sürede aracın 100 km/sa hıza ulaşacağı anlamına geliyor. Firmanın pazarlama ekibinden Spencer Cutlan, sürenin 4 saniyenin altında olacağını söylüyor. 

Aracın batarya kapasitesi tanıtımda açıklanmadıysa da Verge TS’in şehir içi kullanımda 300 kilometre, otobanlarda ise 200 kilometre menzile ulaşabildiği belirtiliyor. 

15 dakikada 100 kilometre şarj

verge ts

Verge TS, CCS şarj özelliğine sahip ve Level 2 şarjda 4 saatte, Level 3 hızlı doğrudan akımla şarjda ise 40 dakikada dolum sağlıyor. Yani araç 15 dakika şarjla 100 kilometre gidebiliyor. 

Vergiler hariç fiyatı 24.990 euro olan araç şu anda şirketin sitesinden ön sipariş verilebiliyor. Verge TS’in seri üretiminin ise gelecek yılın ikinci çeyreğini bulması bekleniyor. Üretim yerinin ise Finlandiya’daki Seinajoki olması bekleniyor. 

Genel olarak elektrikli, performanslı ve görünüşü kendine has bir motosiklet isteyenler için Verge TS oldukça iyi bir alternatif gibi gözüküyor. Aracın gücü ve hızı bütün performans tutkunlarını tatmin edecek gibi duruyor. 

Kaynak : https://electrek.co/2019/11/05/rmk-e2-verge-ts-electric-motorcycle/
39
9
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
39
9
1
1
1