Toyota, Yolda Cadı Gibi Dolaşabileceğiniz Bir Süpürge Üretti

39
7
4
2
0
Toyota, elektrikli bir cadı süpürgesi üretti. Sadece yerde kullanılabilen bu cadı süpürgesi, Harry Potter'la hayatımıza giren "Quidditch"i hatırlatıyor. Yine de süpürgeye fazla güvenip yükselmemekte fayda var.

Cadılar hemen her kültürde bir şekilde kendisine yer bulmuş olan hayali varlıklardı. Genellikle çirkin olmaları ve asalarıyla bilinirler. Büyücülükle uğraşan cadılar, hiçbir toplumda sevilmezler. Ancak ilerleyen dönemlerde cadılık olgusu, hayatımızda daha çok bulunacakmış gibi görünüyor. Çünkü Japonya merkezli otomobil devi Toyota, sizi tıpkı cadı gibi gezdirebilecek modern bir cadı süpürgesi üretti.

Toyota'nın ürettiği bu ilginç nesne "e-broom" (e-süpürge) olarak isimlendiriliyor. Bu ürünün püskül kısmında bulunan bir teker, tüketicilerin dolaşabilmelerini sağlıyor. Ancak bu ürün, şu an için havalanma veya yüksek hızlara ulaşmak gibi bir iddiaya sahip değil. Zaten Toyota'nın da böyle bir planının olduğu düşünülmüyor. Dilerseniz şimdi, Toyota imzalı e-broom'a daha yakından bakalım.

Toyota e-bloom

Bu fütüristik ürün, aslında fazlasıyla basit bir mekanizmaya sahip. Bu ürünün sahip olduğu elektrik motoru, tüketiciler için makul sayılabilecek bir güç oluşturuyor ve bu güç, süpürgenin alt kısmında bulunan tekere iletiliyor. Ayağına paten giyen bir tüketici, bu süpürge sayesinde rahatlıkla hareket edebiliyor. Toyota'nın e-bloom'u, Harry Potter ile hayatımıza giren "Quidditch" severlerin ilgisini çekecekmiş gibi görünüyor.

Toyota, e-broom'un sahip olduğu özellikleri detaylıca açıklamadı. Aslına bakacak olursak Toyota'nın bu konuda açıklayacağı çok da bir şeyinin olduğu söyleyemeyiz ancak dev şirket, ürünün sahip olduğu batarya kapasitesini ve maksimum hızını açıklasa daha iyi olabilirdi. Toyota, ön kısmında şeffaf bir kedi figürünün olduğu bu cadı süpürgesinin sadece nasıl kullanılabileceğini gösterdi.

Toyota'nın 'cadı süpürgesi' böyle kullanılıyor

Kaynak : https://wonderfulengineering.com/toyota-has-shown-off-a-new-witchs-broom-that-can-move-you-around/
39
7
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
39
7
4
2
0