Toyota, Ford ve Tesla Gibi Şirketlerin Üretim Sırları Çalınmış Olabilir

15
8
4
2
1
Bir güvenlik ihlali sonucu, birçok dev otomotiv firmasının tüm temel üretim ve temel ticari verilerinin yüklü olduğu server, yanlışlıkla halka açıldı.

Geçtiğimiz günlerde sorumlusunun kim olduğunu bilinmez bir şekilde Volkswagen, Toyota, Ford ve Tesla şirketlerin de içinde bulunduğu geniş bir listeye ait verilerin yüklü olduğu sunucunun, tüm internet kullanıcıları tarafından erişilebilir olduğu ortaya çıktı. Sorunu ilk fark eden güvenlik şirketi olan Upguard, verilerin temmuz ayı içerisinde 10 gün boyunca korunmasız olarak internette bulunduğunu ve birçok kişi tarafından indirilmiş olabileceğini belirtti.

Özellikle “Seviye 1” kısmında birçok sızıntının gerçekleştiğini belirten Upguard, üretim planlamasının temelini oluşturan seri üretim bilgilerinin de son derece önemli olduğunu belirtti. Seviye 1 aşamasında çalışan işçilerin isimlerinden yaka kartları ve ev adreslerine kadar her türlü verinin ulaşılabilir olduğu biliniyor.

Üstelik sızdırılan bilgileri sağlayan sunucunun dışarıdan müdahale edilebilir olması birçok şirkette ”Otomatik ödeme sistemine ya da yazılımsal verilere erişim sağlandı mı?” sorusunu akıllara getirdi. Özellikle yazılım anlamında verilerin dışarıdan değiştirilebilir olması büyük bir tehlike arz ediyordu.

Kaynak : https://jalopnik.com/trade-secrets-of-toyota-tesla-and-more-may-be-exposed-1827756205
15
8
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
15
8
4
2
1