Toyota, İki Önemli Güvenlik Özelliğini Tüm Yeni Araçlarına Ekleyecek

11
0
0
0
0
Toyota, yeni çıkaracağı tüm araçlarını daha da modern bir hale getirmek için otomatik park özelliğini ekleyecek.

Toyota, 2020 yılından itibaren yeni araçlarına belirli özellikleri eklemeyi hedefliyor. Bunlardan birincisi, otomatik motor kapatma özelliği olacak. Şirket, araç belirli bir süre boyunca çalışır vaziyette beklerse motorun kendi kendini kapatacağını belirtti.

Toyota’nın eklemeyi düşündüğü ikinci bir özellik ise otomatik park özelliği olacak. Başlangıçta aracın kendini park edeceği anlaşılsa da otomatik araç kullananlar bunun böyle olmadığını tahmin etmiş olabilir. Toyota, aracın sürücüsü aracı park moduna almadan terk ettiğinde aracın kendini otomatik olarak park moduna alacağını bildirdi.

Bu özellikler yalnızca güvenlik güncellemeleri gibi görünse de fazlasıyla önemli. Özellikle sürücülerin araçlarını terk ettiklerinde aracı park moduna almamaları ya da bunu unutmaları durumunda bu özellik büyük maddi kayıpların yanı sıra can kayıplarını da önleyebilir. Toyota, bundan önce görsel ve sesli bir bildirim sistemini kullanıyor olsa da yeni özellikler güvenliği bir ileri adıma taşıyacak diyebiliriz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/06/13/toyota-automatic-engine-shut-off-auto-park/
11
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
0
0
0
0