Trafik Yoğunluğuna ve Trafik Kazalarına Türk Mühendislerden İlaç Gibi Çözüm!

1
0
0
0
0
Trafik Yoğunluğuna ve Trafik Kazalarına Türk Mühendislerden İlaç Gibi Çözüm!
Trafikte kullanılan sensörlerden alınan veriler sayesinde kaza gibi durumlara anında müdahale edilecek ve trafikte araç yoğunluğu oluşmadan olaylarlar çözülecek.

Ülkemizin İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde yaşadığı en büyük sorunlardan biri olan trafik sorunu nedeniyle yoğun trafik araç kullanan insanların bazen bütün gününü alabiliyor ya da toplu taşıma amaçları planlanan saatlerde gidecekleri noktaya ulaşamıyor.

Bu sorunun farkına vararak önemli çalışmalar yürüten STM (Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ) bünyesindeki mühendislerin geliştirdiği bir uygulama sayesinde hem kaza gibi olaylara hızlı müdahale edilecek hem de dolaylı yoldan uzun araç kuyruklarının oluşması engellenerek trafik daha akıcı hale getirilecek.

Peki bu sistem nasıl olacak?

STM mühendisleri tarafından geliştirilen Trafik Kazalarının Büyük Veri ile Önceden Tespit Edilmesi projesiyle birlikte sensör ve çeşitli cihazlar yardımıyla toplanan veriler yine STM'nin yerli analiz platformu OVERA ile analiz edilecek ve yapay zeka sayesinde trafikteki ciddi yoğunluklar anlık olarak otomatik bir şekilde ilgili birimlere aktarılacak. Böylelikle hem kazalarda olası can kayıplarının önüne geçilmesi hem de kazalara hızlı müdahale edilerek dolaylı yoldan trafikteki yoğunluğun akıcı hale gelmesi sağlanacak.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0