TRT Dünya Kupasını 4K Kalitesinde Yayınlayacak! İşte Bilmeniz Gerekenler

65
8
4
3
2
4 yıldır beklenen gün, nihayet geldi çattı. Yarın Dünya Kupası heyecanı başlıyor, ülkemizde turnuvanın resmi yayıncısı konumundaki TRT'den ise çok güzel haberler aldık.

TRT Spor'un canlı yayınına bağlanan TRT Televizyon Dairesi Başkan Yardımcısı Hikmet Kocaman, 4K yayın müjdesini izleyicilerle paylaştı ve yayınlarla ilgili önemli doneler verdi.

Buna göre Kocaman, Dünya Kupası'ndaki tüm maçları, tüm dünyada 3 farklı ülkenin 4K kalitesiyle yayınlayacağını belirtti. Avrupa'da ise maçların tamamını 4K olarak yayınlayacak olan tek ülke Türkiye olacak. Aynı zamanda Dolby Surround 5.1 desteği ile ev sistemi bulunan izleyiciler için müthiş bir ambiyans yaratılacağı belirtildi.

Stada konuşlandırılan toplam 36 kamerayla 4K çekimler yapıldığını belirten Kocaman, 4K destekli bir televizyon ile birlikte 'native' yani doğal 4K çözünürlükte kupanın takip edilebileceğini belirtti. 4K destekli bir uydu alıcısı veya Digitürk, D-Smart ve TeleDünya gibi bir platforma sahip olunması yeterli olacak. TRT4K televizyonu aracılığı ile turnuva boyunca maçlar 4K çözünürlükte takip edilebilecek.

Sözlerine Türkiye'de 1.5 milyona yakın 4K televizyon sahibi olduğunu belirterek son veren Kocaman, duydukları heyecanı paylaştı.

65
8
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
65
8
4
3
2