Trump'ın Çin'le Girdiği Ticari Savaştan NVIDIA Zararlı Çıktı

31
15
6
5
2
ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının büyümesiyle NVIDIA’nın hisseleri Cuma günü %2,5’luk bir düşüş yaşadı.

Cuma gününün öğlen saatlerinde, 200 milyar dolarlık Çin ürünlerinin tarifeleri %10’dan %25’e yükseldi. Görüşmeler devam ederken Çin devleti, bir çözüme ulaşmaması durumunda misillemede bulunacağına söz verdi. Çin’in misillemede bulunacağı alanlardan biri de yarı iletken ürünler endüstrisi.

NVIDIA başkanı ve CEO’su Jensen Huang, şirketin üç aylık kazanç çağrısında “Çin, oyun piyasası başta olmak üzere önemli bir piyasa” dedi.

2018’ün dördüncü çeyreğinde sektör, ticaret savaşının çözülmemesinden dolayı baltalandı. 2019 yılının başlarında tam olarak durumunu düzeltemeden önce AMD ve NVIDIA, 2018’in dördüncü çeyreğinde ulaştıkları noktadan %50 oranında geriledi. Ancak NVIDIA yine de AMD'nin gerisinde kaldı.

RBC analisti Mitch Steves “Buradaki en büyük endişe, ürünlerin ABD tarafından Çin’e gönderilmesinin önlenmesi veya yüksek miktarda vergi uygulanması. Çin ticaret görüşmelerinin endüstrimizi kötü etkileyeceğini düşünüyoruz. En önemlisi, gerginliğin artmaya devam etmesi durumunda GPU’ların olumsuz şekilde bir risk oluşturması muhtemel” dedi.

NVIDIA’nın 2019’un ilk çeyreğine dair raporları önümüzdeki hafta açıklanacak. Bloomberg’in analistleri, şirketin hem gelirinin hem de kazançlarının geçen yılın rakamlarına nazaran düşmesini bekliyor.

Kaynak : https://markets.businessinsider.com/news/stocks/nvidia-stock-price-drops-as-trump-escalates-trade-war-with-china-2019-5-1028190855
31
15
6
5
2
Emoji İle Tepki Ver
31
15
6
5
2