TSK, Envanterine Artırılmış Gerçeklik Ürünleri Ekliyor

45
4
1
1
0
Türk Silahlı Kuvvetleri, kritik sistemlerin bakım ve onarımının daha etkin ve hızlı şekilde yapılmasını sağlayacak, operasyonların başarısını arttıracak artırılmış gerçeklik ürünlerini envanterine ekliyor.

ASELSAN yakın zamanda BİTES’e ortak olmuştu. BİTES’in 2018 Simülasyon ve Eğitim Ödülleri Olağanüstü Yenilikçi Ürün Kategorisi’ndeki aday ürünü Artırılmış Gerçeklik Tabanlı Bakım Destek Sistemi, donanmanın kullanımına sunuldu.

Savunma Sanayii Başkanlığı SSB), Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, ADİK-ALYANS ve BİTES yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen sistemin son testleri başarıyla tamamlandı.

TSK envanterine ilk defa artırılmış gerçeklik ürünleri dahil edilirken, bu ürünlerin pek çok farklı kullanım alanı bulunuyor. İstihbaratın alınması ve değerlendirilmesinden doğru şekilde gözlem ve analiz yapılmasına, bakım ve onarım faaliyetlerinin simülasyonlarla mükemmelleştirilmesinden eğitimin görselleştirilerek daha hızlı ve etkili hale getirilmesine pek çok alanda artırılmış gerçeklik kullanılabiliyor.

Sistem sayesinde arıza tespiti ve tamiri, teknik ve operasyonel zorluklar artırılmış gerçeklik sayesinde kolayca atlatılabilecek. Operasyonların sağ salim atlatılabilmesi için arızaların hızlı şekilde tespiti ve kısa sürede onarılması büyük önem taşıyor.

Sistem ilk olarak Tuzla sınıfı karakol botlarında kullanılacak. Kullanılan ekipmanlar sayesinde holografik olarak bilgiler alacak olan bakım personeli, ona göre çalışmalarını devam ettirecek. Personel, yapılacak işi anında izleyerek yapabilecek. Özellikle eğitim sürecinde program her türlü yönlendirme, eğitim ve güvenlik işlemini gerçekleştirebilecek şekilde tasarlandı.

İlerleyen aşamalarda uzmanlar, bu artırılmış gerçeklik sistemini kullanarak görevlileri yönlendirebilecek. Yapay zeka sistemleri de projeye dahil edilecek ve sorunlar daha ortaya çıkmadan müdahale etmek mümkün hale gelecek. Bu sistem sayesinde, özellikle harp durumunda ordu efektif ve hızlı şekilde tamir işlemlerini gerçekleştirecek.

Kaynak : http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/haber/2840758-tskda-artirilmis-gerceklik-donemi
45
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
45
4
1
1
0