TSK’nın Envanterine Savaşçı Mini Drone’lar Ekleniyor!

0
0
0
0
0
TSK’nın Envanterine Savaşçı Mini Drone’lar Ekleniyor!
Savunma Sanayii Müsteşarlığı, TSK’nın ihtiyaçları doğrultusunda mini boyutta drone alımlarının yapılacağı duyurusunu yayınladı.

Savaş araçları yelpazesini teknolojiyle harmanlayarak genişletmeye başlayan TSK’nın son ihtiyacı mini drone’lar oldu. Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın ‘Mikro İnsansız Hava Aracı Sistemi’ olarak yaptığı duyuruda, 500 dolar ödemeyi kabul eden şirketlerin 9 Aralık tarihine kadar başvuruda bulunması gerekiyor. Konuyla ilgili net bir açıklama yapılmamış olsa da TSK’nın bu araçlara ‘ihtiyacının’ olmasına sebep, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki elverişsiz doğa koşulları gösteriliyor.

TSK, KaleBaykar tarafından üretilen mini İHA sistemi Gözcü’yü bir süredir test ediyordu, ayrıca ASELSAN’ın mini insansız aracı ARI da TSK tarafından denenmişti. 

ARI, 2 saat kadar havada asılı kalabilme ve bu süre zarfında görüntü aktarabilme yeteneklerine sahip, menzili ise 15 kilometre.

Gözcü ise KKK, Özel Kuvvetler, Emniyet Havacılık gibi kurumların aktif olarak kullandığı bir cihaz. İstediği bölgeye paraşütle inebilen ve bu zamana kadar 300 adet üretilen Gözcü, saatte 55 ve 70 km hız yapabilen iki farklı versiyona sahip.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0