TÜBİTAK'ın Geliştirdiği, Çeliği Delebilecek Kadar Güçlü Yeni Lazer Silah: TÜMOL

92
10
4
4
1
TÜBİTAK tarafından geliştirilen ve TSK envanterine eklenecek olan TÜMOL, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda sergilendi. TÜMOL, çeliği delebilecek kadar güçlü.

2019 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. 3 Mayıs'a kadar devam edecek olan fuarda TSK envanterinde bulunan pek çok silah ve güvenlik sistemleri tanıtılıyor. Tanıtılan en önemli silahlardan birisi ise TÜMOL. TÜBİTAK tarafından geliştirilen TÜMOL, milli piyade tüfeğimiz MPT 76'ya takılarak kullanılıyor. Silah TÜMOL ismini, tüfeğe monte lazerden alıyor.

Dün yapılan protokol gününde TÜMOL'ü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tanıttı. Silahla ilgili bilgi veren Varank, ateşli bir silah olmadığını, ses çıkarmadığını, sadece kızılötesi kamera ile görülebildiğini ve kısa mesafede etkisinin çok yüksek olduğunu belirtti. Ayrıca Varank, bu silahın gemi güvertesinde kullanılan çelikleri delebilecek kadar güçlü olduğunu ve hava koşullarına göre 1 kilometre kadar etki gösterebileceğini belirtti.

5 yıllık bir çalışmanın ürünü olan TÜMOL, el yapımı patlayıcılar ve dronelar gibi pek çok hedefin etkisiz hale getirilmesinde kullanılabiliyor. 20 kW kadar güç seviyesi bulunan silah, 150 metre uzakta bulunan bir hedefi net bir şekilde etkisiz hale getirebiliyor. TÜMOL, yapılacak olan tüm çalışmaların ardından TSK envanterinde yerini alacak.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/mehmetcige-super-lazer-silah-geliyor-41199951
92
10
4
4
1
Emoji İle Tepki Ver
92
10
4
4
1