TSMC: Huawei'ye Sevkiyatlarımız Yılın İkinci Yarısında Daha İyi Olacak

18
4
4
3
0
Huawei için işlemci üreten TSMC şirketi, ABD'nin ihracat denetimine uyduğunu, Huawei ile arasındaki ticari ilişkinin devam ettiğini hatta yılın ikinci yarısında sevkiyatların daha iyi olacağını söyledi.

TSCM yönetim kurulu başkanı Liu Deyin, bugünkü hissedarlar toplantısı sonrasında TSMC'nin Huawei'ye sevkiyat yapmaya devam edeceğini söyledi. Ayrıca, TSMC’nin yılın ikinci yarısında Huawei’ye yapacağı sevkiyatları açıkladı. Bu yıl, özellikle geçen yılın ikinci yarısından daha iyi olacağını belirtti. Çünkü dünyanın en gelişmiş yeni ürünlerinin 7nm işlem yongası gerektirdiğinden bahsetti.

TSMC, ABD ihracat kontrolünün gerekliliklerini yerine getirdiğine inanıyor ve Huawei’ye ürün tedarik etmeye devam edeceğini düşünüyor.

TSMC, ikinci nesil 7nm+ işlemciler (7nm N7+) için 26 Mayıs'ta seri üretime geçildiğini resmen açıkladı. Böylelikle TSMC, ilk defa Intel ve Samsung'un önde gelen firmalar olduğu EUV litografi teknolojisine de sahip oldu.

Daha önce, Huawei’nin yeni nesil Kirin yongalarının Kirin 985 olarak adlandırılacağı ve bunların TSMC’nin ikinci nesil 7nm EUV litografi işlemcileri kullanılarak üretileceği bildirildi. Ayrıca bu yonga setlerinde 4G ana bandı kullanılmaya devam edecek. TSMC, Kirin 985'in başarılı deneme üretimlerini gerçekleştirdi ve işlemciler, üçüncü çeyrekte seri olarak üretilecek. Bu çipin Huawei Mate 30 serisinde kullanılması bekleniyor.

TSMC'nin, EUV teknolojisini uygulandığı yeni nesil 5nm işlemcileri için çalışmalarını istikrarlı bir şekilde sürdürdüğü bildiriliyor. 2020 yılının ilk çeyreğinde seri üretime geçmesi bekleniyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/06/05/tsmc-our-shipment-to-huawei-will-be-better-in-the-second-half-of-the-year/
18
4
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
18
4
4
3
0